Nolia för barn och med nytänkande i vätgasdrift – infravärme – simström…

Mässor är något jag alltid gillat, kanske för att mina föräldrar (från Jämtland) tog oss syskon med på Expo Norr i Östersund som barn på 1950-talet, den tidens Stora Nolla och kanske föregångare till veckomässorna nu för tiden i Umeå och Piteå.

Igår onsdag, två generationer senare, var vi med barnbarn på besök på Noliamässan här. Precis som förr finns mycket nytänkande att ta till sig. Och särskilt för de yngre är ”leklandet” lockande, här med barnbungyjump, bubbellekande och legobyggande.

Nolia idéer och barn

Miljönytt att studera var projektet Vätgas Norr, uppe t h, med bränsleceller via el som framtidens drivmedel. T v i mittenraden en ny generation infravärme för uppvärmning likt solens strålar och ”speglas” dubelt där panelen är en spegel (med mig och min fru Eva).

Förnyelse är också den avlånga poolen med vattenströmmar som likt löpbandet ger träning för motionären och elitsimmaren (reportage i VK häromdagen). Ett nytänk som finns med i större skala i simströmmar med de simkanalidéer jag verkar för och Umeå kan bli först i Sverige med om intresse från politik och näringsliv ges. Och informera om på Noliamässor?

Nedan är exempel på ”Magic SwimJogg Arena” + en joggingbana runt simkanalen. 

Magic AswimJogg Arena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.