Umeskrytbygge, inget att skryta över. Men S-svall kan i Himla-bra-bad(et)! Och Nydala-idéer gör med SM-50:a…

Arbetarpartiets i Umeå gruppledare Jan Hägglund hade lördag 12/8 blogginlägg gentemot S-bloggaren Anders Forss och om badbygget ”Navet” som ett för dyrt ”skrytbygge”. AF skrev då i blogginlägg 13/8 bl a följande. (Länkar, se längst i denna blogg).

Jan – Låt oss börja med Navet och dess placering vid Vasaplan som var och är noden för kommunens kollektivtrafiksystem. Min fasta och fulla övertygelse är att både föräldrarna till barnen och de barn & ungdomar som tar sig till badhuset med hjälp av kollektiva trafiklösningar är jättenöjda över Navets placering.

Min kommentar är att de ”professionella tjänstemännen” i Umeå kommun, som de båda verkar uppskatta, INTE ville ha en bad- och simanläggning på kv Nanna mitt i stan. Ett sådant ”kommunproffs” har till mig sagt (innan beslut om byggstart togs) ungefär så här:

”jag håller med dig, ingen av oss här gillar det, men jag säger det privat”

Nanna saluhall

Samma menade Badutredningen 2005/2006 med nej till Nannaläge och allt politiken ville ha in, 50:a, äventyrsbad större än i Övik, relax, gym, mm. Umeås politiker följde rådet, sa nej till Nannatomten och rekommenderade kajområdet eller Nolla. Men politiken ”kovände” till Nanna och krympte på äventyrsbad, relax, publikutrymme och uteytor till mindre och sämre.

Så det AP-Hägglund säger om detta Umeåskrytbygge blir då inget att skryta över.

I Sundsvall tänkte man annorlunda och har nu ett ”himla” bra bad i Himlabadet med bättre äventyrsdel och relax, en ute 50:a m fl bassänger intill samt snart en renoverad inne-25:a, allt ihop med en sporthall plus utemiljö för solande och med kringytor som gett flera långbane-SM, senast 2015 i SM-veckan sommar där.

Nanna Himlabadet 50-a

I lördags var jag där och simmade i 50:an och i rundkanal med strömmande vatten. Ovan foton kan umepolitiken, professionella tjänstemän och näringslivet studera och se hur Umeå kan få liknande, eller ännu bättre. Och det går i ett par idrottsområden Umeå har, Nolia, Gammlia (och stoppa bostäder där), IKSU/Campus samt Nydala. Här idéskiss för Nydala.

Nanna Nydala SM-50-a

 

(http://blogg.vk.se/janhagglund/2017/08/12/det-ar-pinsamt-okunnigt-och-en-forolampning-mot-ekonomiavdelningen-alla-andra-hart-pressade-anstallda-samt-mot-mig-personligen-att-pasta-att-umeas-ekonomiska-problem-endast-finns-i/)

(http://blogg.vk.se/andersforss/2017/08/13/ska-man-beskylla-nagon-for-att-vara-okunnig-bor-man-ha-torrt-pa-fotterna-jan-hagglund/)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.