USS:are i Sarahs ”bassängspår” i Budapest, nu Masters-VM (25 år o ä)

Nyligen var det VM i simning på långbana, 50 m, i Budapest, Ungern. Som bekant blev det Sveriges och Södertörns (Stockholm) simstjärna Sarah Sjöström som glänste på simhimmelen med guld och världsrekord samt gladdes själv och oss alla andra.

I Sarahs ”bassängspår” går i veckan dessa ”veteransimmare”, i Masters-VM (25 år o ä), och just i Budapest med dess olika senior-VM-bassänger – tävlandes för Umeå SS.

VM Masters Budapest 17

USS-arna framför VM-arenan (i 30-gradig värme) är fr v Samuel Farebo, Camilla Johansson-Sponseller, Ingrid Lindelöw-Berntson, Birgitta Olofsson, Adrian och Berit Bengtson. Extra kul för mig som simentusiast, är att våra tre ”barn” är med, SR-AB-BB.

Hittills ett VM-guld till Umeå, av USS:s sportchef Camilla på 200 m ryggsim i klassen 40-44 år. ”Pers” har satts liksom årsbästa och kan bli mer av de dagar som återstår. Så att de kan jubla åt framgångar likt trippel-VM-vinnaren Sjöström nedan (från SVT).

VM Budapest Sarah

PS I Budapest finns en av världens få (lär finnas en i Japan) 100-metersbassänger. Förhoppningsvis har USS-arna hittat den och kan bildvisas här på bloggen framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.