Radiosporten och Jerringpriset – lär av Umeå Idrottsgala i röstandet! Eller som i Melodifestivalen – ringa + jury?

Kritiken mot Radiosporten om Jerringpriset att man får rösta hur många gånger har en lösning i hur den kommande idrottsgalan i Umeå, torsdag den 22 februari gör. Se nedan från Umeå Idrottsgalas regler (dubbelklicka för att se bättre) med en röst per dataenhet, mobil, surfplatta och dator. Det ger mer än en per röstande som vore det mest rimliga, men begränsar så att det mer blir ”svenska folkets” mening än som nu.

Dock bör Umeå Idrottsgala lägga till att de med kopparledning (fasta telefoner) får ringa en gång per nummer.

Rättvisare känns också att kopiera Melodifestivalens upplägg med juryer runt om i Sverige och telefonröstning (med hur många gånger man vill, och har råd med..). Då kan en tvåa i röstningen och etta i juryutslaget ge vinst om röstettan kommer längre ner för jurybedömningen.

F ö hade nog inte hedersmannen och barnens vän, farbror Sven i Barnens brevlåda gillat trixande med röstandet utan ansett en människa – en röst. Och som en av Sveriges allra främsta idrottsreportrar genom tiderna hade Sven Jerring säkert tyckt sammalunda.

Umeå idrottsgala 2018 b

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.