Valet 2006: Alliansvinst + Nej till kajbad (M) + Träff med Ulf K = Sant

Facebook påminner om tidigare bilder. Här minns jag med mina bilder inför valet 2006. Särskilt bilden på Umeå simhall (tävling valdagen 17/9) med unik arkitektur som TYVÄRR revs i år och inte fick utvecklas med 50:a i Umeås äldsta idrottsområde, Gammlias.

Notera Anders Ågrens (M) tydliga budskap om inte nytt bad i centrum genom ”Nej till bad på kajen”. Fyra månader senare, januari 2007, släppte M sitt motstånd till citybadläge och gick med på S-bud om kv Nanna, vid Vasaplan. Som nu funnits i två år och inte klarat budget och kan stå kommun och skattebetalare dyrt om inte omtänk och förändring sker.

Val 2006 Umeå bad b

Förändring blev det i valet för 2006 med en alliansseger i riksdagsvalet med M, C, FP och KD. Uppslutning kring Centerpartiets ledare Maud Olofsson på Rådhustorget i Umeå 11/9 då, var här talande på Apberget jämfört med S-partiets t h. Nu försvunnen från valscenen är Piratpartiet som syntes tydligt då. Borta är även Apberget.

Tilläggas kan att en månad tidigare fick jag möta dåvarande kommunalrådet i Strängnäs, moderaten Ulf Kristersson, på en fika på NK och samtalande om särskilt barnomsorg, köer och dagismiljöer. Om det nu blir regeringsskifte där S kliver av och blir en alliansregering ledd av UK, kanske mina synpunkter kan nå verklighet. Om inte, får jag hoppas att Stefan Löfven (S) svarar på det brev jag överlämnade tidigare i år om förskoleuppslag för Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.