S-valutspel/annons om ”familjevecka” – lösryckt ur utredning som ska remissbehandlas – men finns redan…

HÄNDELSE SOM SER UT SOM EN TANKE – IDAG 30/8 HELSIDESANNONS OM S-VALUTSPEL OM FAMILJEVECKA OCH MIN VK-INSÄNDARE SOM AVSLÖJAR ATT ”VECKAN” ÄR LÖSRYCKT UR EN UTREDNING SOM SKA REMISSBEHANDLAS.. se  blogg igår 29/8 där ”val-avslöjandet” kom först och SR:s Ekot svarat att värt att ”titta på” – mer avslöjanden längst ner här.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/12/regeringen-tar-emot-utredningen-om-en-modern-foraldraforsakring/

Familjeveckan utred

Familjeveckan S ins

SE HÄR HUR UTREDNINGEN VILL KORTA AV RÄTT ATT TA UT ALLA 480 DAGAR TILL BARNET ÄR 12 ÅR GENOM ATT TVINGAS TA UT MERPARTEN, 390, TILL ”3-ÅRSDAGEN”, OCH SEDAN FÅ 10 DAGAR/ÅR (FAMILJEVECKAN?) TILL 10-ÅRSDAGEN, SOM I VALUTSPELET NU SKA BLI 10 DAGAR/ÅR NÄR BARNET ÄR 4-16 ÅR, (det blir lite rörigt).

Utredningen lämnar flera förslag för att åstadkomma en mer jämn fördelning av föräldrapenning och föräldraledighet samt en försäkring som sätter barnets bästa i centrum. Utredningens tre centrala förslag är:

  • Nya åldersgränser och ny fördelning över tid. 390 dagar ges till barnets treårsdag, efter det ges 10 dagar per år tills barnet fyllt 10 år.
  • Ytterligare reserverade dagar. Totalt reserveras 5 månader per förälder, en tredjedel av försäkringen är fortsatt fritt överförbar.
  • Ökade möjligheter för olika familjekonstellationer att använda föräldrapenning. Utredningen föreslår att gruppen som kan ta del av föräldrapenning utökas till att också innefatta sambo samt föreslår att 30 dagar per förälder är fritt överförbara till annan försäkrad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.