Umeå kommun satsar på ”Sociala innovationer” – och var med förr – i bok och utbildningsmaterial – av mig.

Nu på vk.se, https://www.vk.se/2019-11-20/miljoner-ska-skapa-sociala-innovationer, se:

Umeå kommun går in i statliga Vinnovas satsning på sociala innovationer. Vinnova satsar drygt sju miljoner kronor på projektet. Kommunen går in med 1,5 miljoner kronor.
Vinnova är statens innovationsmyndighet. Det aktuella programmet heter Social Progress Innovation Sweden (SPIS). Det har pågått i flera kommuner sedan år 2018 men Umeå kommun har blivit inbjuden att delta i det redan påbörjade programmet.

Syftet med det är att skapa en plattform för sociala innovationer. Det ska ge nya metoder för att möta komplexa behov i samhället. Det kan handla om att utveckla varor, arbetssätt och affärsmodeller. Målet är att hitta modeller som ger ett mer inkluderande samhälle.

Programmet ska samverka med redan pågående projekt om nytänkande inom stads- och kommunplaneringen. Några av dem är Biosfärområde Vindelälvsdalen, Sharing Cities Sweden och Miljöer för rörelserikedom.

Vinnova satsar totalt 7,2 miljoner kronor, fördelade på tre år, på Umeås deltagande i programmet. Umeå kommun medfinansierar SPIS-projektet med totalt 1 500 000 kronor under tre år. Kommunen investerar dessutom arbetstid motsvarande 4,5 miljoner kronor.

ALLT DETTA ÄR LOVVÄRT OCH SPÄNNANDE – OCH UMEÅ KOMMUN HAR VARIT MED FÖRUT – SE NEDAN I UTBILDNINGSMATERIAL JAG GJORDE 2007 UTIFRÅN EN BOK ”Sociala Uppfinningar är ITiden” från 2001 DÄR NÄRINGSLIVSSIDAN VAR MED PÅ NÅGRA HÖRN (och Centerpartiet f ö i utbildningsmaterialet).

Sociala uppfinningar utbmtrl b

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.