Tips till Umeå kommun om min bok för sociala uppfinningar/innovationer

SOCIALA UPPFINNINGAR/INNOVATIONER I MIN BOK FRÅN 2001, MED STÖD FRÅN ALMI OCH NÄRINGSLIVSSERVICE I UMEÅ. SÅ TIPS TILL UMEÅ KOMMUN I MILJONSATSNING FÖR SOCIALA INNOVATIONER (se blogg igår).

UBBI-bordet”Sociala Uppfinningar är ITiden” är en bok om sociala uppfinningar som handlar om mjuka innovationer och mer av tänknik.Från uppfinning till affärsidé – om metodik för sociala uppfinningar. Så kan denna för Sverige unika bok om sociala uppfinningar sammanfattas. Boken har två delar. Den första handlar om historik, teori, metodik och företagande-analys med exempel och illustrationer, allt omkring begreppet sociala uppfinningar. Bokens andra del ger exempel på 100 sociala uppfinningar där författaren Urban Bengtson står för hälften.Boken har fått goda vitsord i media. Här är några exempel på detta: UBBI-konsult
”Urban Bengtson, Umeå är civilekonomen som blev förskollärare, idékonsult och även uppfinnare, både i social och teknisk mening. Nu kan han också lägga författare till sina yrken.”Så inleder Owe Eliasson sin artikel i Västerbottens-Kurien 28 februari 2002 och avslutar med:”Den 92-sidiga boken innehåller onekligen många råd. Tips både till den blivande uppfinnaren, till småföretagaren och den offentliga sektorn.”
I Västerbottens Folkblad Näringsliv den 15 maj 2002 recenserar Lars Bodén boken med bland annat följande:”Urban sysslar inte bara med att designa barnstugor och bord med varumärket UBBI. Han har även tankar kring sociala uppfinningar och förnyelse som han vill förmedla.””Boken är välskriven och ger läsaren en hel del att tänka på. Även ”hårda” pojkar och flickor behöver ta del av den mjuka sidan för att kunna förändra eller skapa nya produkter och tjänster. Ordlekarna är tänkvärda: Tänkniker, tänknologi och gruppfinning är några.”
Ur Västerbottningen den 6:e juni 2002:”Sociala uppfinningar har ingen naturlig plats i samhället idag.
Men det vill innovatören Urban Bengtson ändra på. Han arbetar med en idé om att försöka få till stånd ett centrum för sociala uppfinningar i Umeå.”
Så skriver journalisten Peter Kärr och fortsätter:”Urban Bengtson har nu givit ut en bok om sociala uppfinningar med stöd från Innovationscentrum Västerbotten och Umeå näringslivsservice. Tekniska och sociala uppfinningar står inte emot varandra, tvärtom kan de komplettera varandra, anser Urban Bengtson.”
Ovan en bild från baksidan av boken som beskriver fyra av författarens uppfinningar, tre sociala (tänkniska) uppfinningar och en teknisk uppfinning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.