Videosim och promenadsammanträde innovationer i coronasmittans spår…

STOPP FÖR IDROTT OCH FÖR MÖTEN I SLUTNA RUM GER I CORONASMITTANS SPÅR

CHANS FÖR SOCIALA INNOVATIONER SOM PROMENADSAMMANTRÄDEN UTOMHUS

OCH VIDEOSIMTÄVLINGAR I HEMMABASSÄNGER LIKT TELEFONMATCHER FÖRR…

TILLÄGG:

På 1960-talet var jag med och uppfann telefonmatcher i simning mellan Umeå SS, Lycksele- och Skelleftesimklubbar, där vi simmade efter samma grenordning och senare ringde in resultat, som senare redovisades i gemensam resultatlista och därefter medialt.

Nu med teknikutveckling kan liknande göras som videosim i respektive hemmabassänger och snabbt och dataenkelt få resultaten, ovan illustrerat med stor videoskärm och resultat (här från Sumsims riksfinal i Umeå i december 2019).

2001 gav jag i min bok ”Sociala Uppfinningar är ITiden” exempel på idéer som görs till metoder och blir sociala uppfinningar/innovationer. En sådan är promenadsammanträde (blev nyord i Sverige f ö) och ovan illustrerat av Mats Edvardsson, Umeå.

Med osäkerhet för spridningsrisker av sjukdomar i slutna rum, blir då ett friskt alternativ att ha möten gåendes och pratandes. Mha mobiler kan fler nås i jobb i hemmen och på så sätt också hänga med i arbetet.

Senare kom en utveckling på samma tema, ”JOBBNING”, jogga och jobba, ensam eller någon till, för att på så sätt göra både sin motion och arbeta samtidigt, kanske uppkopplad med arbetsplatsen och skicka vidare resultat eller t o m nya idéer…

PS En googlesökning visar att videosim också verkar vara ett svenskt nyord (på engelska finns VideoSim, en YouTubekanal)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.