”Atrium Moving” – friskare förskola med spring – stöds av ny forskning – finns nu på ritning – att sprida vida kring – inte aprilskämt utan verkligt ting – vill Umeå ha första tjing? Och lära av Ejderdunet idag runt omkring.

Idag på 1 april är detta från förskolan Ejderdunet i Umeå inget aprilskämt utan snarare ”påskgodis” i form av springande som uppmuntras, se mer på

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/har-ar-forskolan-i-umea-som-inte-sager-nej-till-spring

Ja till spring 1993 i förskola lanserade jag, ovan t h, i en Barnens Dagis-idé med rundbana för rörelse och simbassäng i källarplan. 3D-illustrationen är av Niklas Andersson, Umeå.

Inspiration av Ejderdunets förskola vida omkring kan då nedan spring-innovation ge:

Förskola med spring inom- och utomhus, finns nu på ritning mha webbdesigner i Umeå. Idén stöds av ny forskning och jag skrev här i blogg 19/3 och som framgår av följande citat:

”Barnen visar i den första delen av studien vid flera tillfällen på en önskan om möjligheter av att springa inomhus – ”enligt ”kameraturerna” – när då detta fanns i ”de nya förskolorna”.

1993 visade jag innespring i rundbana t v i visonär idé ”Barnens Dagis” mha Design-högskoledesigner Därunder min runt-om-veranda i Missionären t h, av teknisk illustratör.

Ovanför är Umeås första daghem/förskola, Berghems, 1966 där jag arbetade på 70/80-talet och har mesta springytor på en utegård och kan fås på uteveramda med skyddande tak.

Dessa verkligheter i Umeå om friskare förskola med spring finns i min ritning att sprida vida kring och fråga om Umeå vill ha första tjing när man får veta att det inte är aprilskämt (idag) utan verkligt ting med namnet ”Atrium Moving” ur min UBBI-modell för Missionären ovan.

PS. Notera runt-om-veranda-idén – flexibel för skola i avd. t h. dvs flex-friskare modell…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.