IKEA och Arbetsgivarforum

Äntligen kom beskedet som många väntat på, IKEA har bestämt sig för att de vill komma till Umeå!  Detta betyder mycket för en stad som Umeå, både när det gäller arbetstillfällen och som turistattraktion. Man har talat om att det kan bli upp till 900 nya arbetstillfällen vilket är en otrolig siffra. Som ledamot av Näringsliv och planeringsutskottet hade jag verkligen önskat att jag varit med på sammanträdet och senare den presskonferens och busstur som gick från Stadshuset. Det kommer bli spännande att följa processen och den detaljplanering som nu börjar.

Istället för att vara med i Umeå är jag i Uppsala på Arbetsgivarforum som en av ledamöterna i personalutskottet. Konferensen anordnas av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. "Utmanad…och taggad till tusen" är rubriken på årets forum. Det är helt klart att kommuner och landsting står inför betydande utmaningar. En fråga som vi i Umeå måste arbeta med att lösa är en kommande personalbrist inom äldreomsorg och förskola, skola. För landsting är en åldrande befolkning där fler och fler blir över 100 år en stor utmaning. Än så länge inga svar, men jag återkommer i frågan.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.