Nyhetsreflektioner. Del 1 Finlandsfärjan

Förstasidan på dagens VK slår på stort med rubrik understruket i rött: Regeringens besked inte en krona till färjan. I den andra morgontidningen Folkbladet läser man den mycket lilla rubriken att regeringen skjuter inte till pengar. Samma besked, men tydligt är att man har lagt olika tyngd i rubriken.

Vad är då sant? För de som är mer insatt i frågan är det allmänt känt att man har lagt ner ett stort arbete med att skapa förståelse på nationell nivå för att en förbindelse över kvarken är nödvändig. Jag vet också hur riksdagsmän från länet har arbetat hårt för att skapa tryck i frågan och ledamöter i trafikutskottet har besökt Umeå. Regeringen har nu visat sitt stöd till EU ansökan, men det är min övertygelse om att det inte är slut där. Första steget är avklarat, men att inte satsa hårt på även nästa steg vore ren idioti. Jag är därför förvånad över att Bertil Hammarstedt nu väljer att hoppa av, intrycket jag får är att det görs i stor besvikelse och vredesmod och att vi andra kanske inte förstår varför.
 
Jag har alltid gillat Bertil Hammarstedt (även om jag inte känt honom speciellt länge och inte känner honom speciellt väl heller) och kan inte mer än säga att jag tycker att det är tråkigt att han ger upp. Mitt motto och i det här fallet uppmaning till Hammarstedt är att allt blir bra till slut och blir det inte bra, ja då är det inte slut än.
 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.