Värdighetsgaranti och gårdsfest

Från mobilen

Igår deltog jag i ett möte om de lokala värdighetsgarantier som är på gång att införas i Umeå kommun. Det är en av mina hjärtefrågor och Kristdemokraterna har mycket länge drivit frågan både i kommunen och på nationell nivå. Den nationella värdegrunden säger att "Socialtjänstens omsorg om äldre ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande". (5 kap. 4§ SoL)

Värdighetsgarantin ska vara en konkret beskrivning av vad äldre personer, deras anhöriga och övriga kommuninvånare kan förvänta sig av de tjänster som kommunen erbjuder. Det är också mycket viktigt att det är tydligt vad man kan förvänta sig när kommunen inte uppfyller garantierna och var man kan vända sig med klagomål eller synpunkter.
 
I arbetet med framtagandet av lokala värdighetsgarantier har personal och allmänhet fått möjlighet att komma med synpunkter och önskemål, men nu kommer vi att diskutera detta vidare i socialnämnden. Jag tycker att det är otroligt roligt att det är på gång. Nedan ser ni en bild av mig i valrörelsen 2010.
 
 
Det känns härligt att det är fredag och att helgen står inför dörren. Idag besöker jag Öppen Gemenskaps gårdsfest med cykelutställning kl.11-15 och säger bara att vädret kunde inte vara bättre!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.