Inte roligt för V och en härlig vecka!

Om en vecka är det kommunfullmäktige, men tyvärr utan budget detta år. Det var med besvikelse som jag tog emot nyheten om att S och V ville vänta till i oktober. Det är ingen lösning till problemet att bara skjuta det framför sig eller stoppa huvudet i sanden bara för att hoppas att man ska möta en annan verklighet när man lyfter blicken.

Vi gruppledare i Alliansen skrev i lördagens VK en debattartikel med uppmaningen Styr eller hoppa av. Det skulle inte alls förvåna mig om Vänsterpartiet arbetar fram ett läge där man kan hoppa av samarbetet lagom till en valrörelse 2014 utan att vara bunden av Socialdemokraterna. Vänstern hoppade av samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i landstinget, det var visst inte så roligt att styra när besparingar skulle göras. Så roligt kanske det inte blir i Umeå heller..Det var andra tongångar 2011 när pengar fördelades till sociala investeringar, ungdomsjobb och ett Kvinnohistoriskt museum.

Istället för förberedelser till budgetfullmäktige blir denna vecka istället arbete med listorna till valet 2014 för riksdag och landsting, föbundsfullmäktige i Lycksele och skolavslutning för mina barn. Härlig vecka!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.