Våga fråga!

-Men är det inte Almedalen i nästa vecka, frågade min stolsgranne på planet förvånat. Orden kom efter det att vi pratat om USA, hockey och Björklöven i synnerhet, som det kom fram att vi hade flera gemensamma bekanta. Gemensam nämnare, de var alla politiker.

Jag missar Almedalen ytterligare en gång, men nästa år vill jag verkligen vara på plats. Istället för en intensiv vecka på Gotland följer jag istället nyhetsrapporteringen här i USA där jag och barnen befinner oss just nu. Det är klart att media här är totalt ointresserade av vad svenska politiker gör en vecka i juli, men tack vare Twitter, Facebook och svt play går det ganska bra. Det är bara tidsskillnaden på åtta timmar som är det stora bekymret.
Vi har bara varit i USA tre dagar, men jag har redan hunnit diskutera vapenlagar, välfärdssystem och kriminalitet. Det faktum att Colorado är en av två stater som har legaliserat Marijuana har också upprört mig i diskussioner om hur och varför det gjordes. Misstro mot statens inblandning i människors liv har också varit en punkt. Det är ibland svårt att komma utifrån med svenska ögon och en förutfattad mening om vad som är rätt eller fel. Även om man har en uppfattning om saker och ting är det viktigt att respekten finns för att man får tycka olika.
Ibland här på bloggen och ute i verkligheten tillskrivs jag åsikter av andra baserade på deras egna förutfattade meningar om vad en kristdemokrat tycker och hur jag därför är som person. Det är egentligen inte konstigt, men jag blir alltid ledsen när personers uppfattningar blockerar sinnet att lyssna eller fråga om saker och ting verkligen stämmer. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, våga fråga!

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.