Fantastiska Vasa och nya förutsättningar

Jag är just nu i Vasa, Finland sedan ett par dagar tillbaka för att lära mig mer om hamnverksamheten och logistik mellan Umeå och Vasa. Det är styrelsen i Umeå hamn som är här och det har verkligen varit givande dagar. Det är fantastiskt att vi nu har en fungerande färja och länk mellan våra städer vilket gör avståndet kortare.

Dagarna har varit fyllda av företagsbesök och det är fantastiska saker jag har lärt mig om Vasaregionen. Visste ni att Vasa regionen står för 30% av Finlands energiexport och är Finlands energikluster? Vasa regionen har Finlands bästa sysselsättningsgrad och i Vasa finns det 12000 studerande på tre olika språk vid sju olika högskolor.

Det finns mycket att lära och utbytet mellan Umeå och Vasa kan växa. Idag är det finländare som åker till Umeå, men vi i Umeå har inte fattat hur mycket som finns på andra sidan Kvarken.

Det är budgettider och budgetarbetet i Alliansen pågår. Det är bekymmersamt och sorgligt att läsa om monteringen på Volvo. Här tänker jag absolut främst på de familjer som direkt berörs. När någonting försvinner måste vi underlätta för annat att starta. Jag följer nyheterna.

Bilden är tagen onsdag morgon i Holmsund.

20131018-073312.jpg

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.