Byggfelsförsäkring, för vem och varför?

Snart är det dags att betala räkningar igen och det är inget konstigt med det. Av alla räkningar man har så är det en grupp som särskiljer sig, de man betalar för men hoppas på att aldrig behöva använda nämligen försäkringar. För vem hoppas på att behöva ringa försäkringsbolaget när det skett en olycka eller när bagaget försvunnit på drömresan. Det känns i alla fall tryggt att de finns där om det händer trots att det finstilta i texten ibland varit besvärlig.

Det finns en försäkring som är mest känd som försäkringen som aldrig faller ut och det är byggfelsförsäkringen. Trots detta har ALLA som bygger hus varit tvungna att ha den. Syftet med byggfelsförsäkring var säkert i början gott. Den infördes för att skydda boende mot ohälsa och ekonomiska kostnader på grund av byggfel i huvudsakligen flerbostadshus. Sedan har ändringar införts till att inkludera alla bostäder till stora kostnader för den som bygger.

Regeringen med bostadsminister Stefan Attefall avskaffar nu denna försäkring och i och med det blir ett vanligt villabygge ca 10.000 kr billigare. Den 1 juni i år är planerat datum för avskaffande, se där det var väl ytterligare en glädjande nyhet för er som planerar att bygga hus. Det sker förändringar och lättnader och dessa förändringar är välkomna för att öka bostadsbyggandet. Men det har jag visst sagt förr!

God fredag till er!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. jojje

  Nej!
  Tyvärr är han ju så feg att han ersätter den värdelösa försäkringen med en ny värdelös avgift. Kejsarens nya kläder …

  Grattis försäkringsbolag till att ni kunnat lobba att kunna fortsätta att mjölka på pengar.

 2. Isak

  För vem och varför? Under årens lopp är det ett antal personer som lyft miljon-
  vinster. För varje inbetalad 100-lapp har 65 kr varit vinst till aktieägarna. Varför
  har regeringen underlåtit att göra något under alla dessa år. Försäkringsvillkor
  har ju regeringen inte varit främmande för att rota i. Arbetslöshetsförsäringen
  och sjukförsäkringen har ju varit poppulära objekt. Det finns ett antal personer
  som nu har blivit mycket rika på byggfelsförsäkringen. Och det borde var natur-
  ligt att dessa personer granskades och vilka kopplingar som ev. kan finnas till
  makten och finansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.