Min dag och Holmlunds utspel

Ibland hinner man inte med att blogga eller så är det andra saker som kommer i vägen. Idag har det varit fullt upp sedan tidig morgon och det var inte förrän alldeles nyss som jag loggade in på VK och fick se de svarta rubrikerna HOLMLUND: Tiggarna snattar oxfilé

Jag fullständigt avskyr tanken på att jag blivit luttrad och att jag inte ens blir förvånad när vårt kommunalråd gör dessa utspel. Vi har hört det förr och reaktionerna flödar in, men kritiken rinner av Holmlund som vatten på en gås.

Idag antog vi i socialnämnden en avsiktsförklaring kring hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden. En enig nämnd beslutade att stärka betydelsen av dokumentet till en handlingsplan och att den ska till kommunstyrelsen för beslut och antagande. Frågor om hemlöshet är inte bara en fråga för socialnämnden utan det är en fråga för kommunstyrelsen. Där är Lennart Holmlund ordförande oavsett vad vi tycker om det eller inte. I den avsiktsförklaring/handlingsplan som antogs finns även arbetet om EU migranter och tiggeri beskrivet. Vill du läsa mer om hur kommunen ska arbeta mot hemlöshet, läs här!

På eftermiddagen var jag på en konferens om tjejer med psykisk ohälsa och min eftermiddag blev otroligt intressant. Jag har lärt mig mer om borderline, att vara bipolär eller få diagnosen ADHD. Självskadebeteende var också något dessa kvinnor berättade om och varför man skadar sig själv. Hur ska man som förälder reagera när man upptäcker att ens dotter skär sig på armarna och kan man förstå? Psykisk ohälsa är många gånger för svårt att tala om därför berörde de personliga berättelserna desto mer. Mitt huvud är välfyllt med tankar från dagen som jag tar med mig, men Holmlunds utspel klarar jag mig förutan och det verkar visst Hans Lindberg (S) också göra..

 

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Holmlunds inlägg skulle nästan bara det kunna få mig att rösta på KD – om jag nu bott i Umeå förstås.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Men du kan ju rösta på Hans-Inge i Vännäs eller på oss i alla andra val än kommunen 😉

 2. Hemläxa

  Här får du lite att tänka på:

  https://www.youtube.com/watch?v=PSprgVjLFgk
  Tiggare som inte alls har ryggskada efter olycka.

  http://www.liveleak.com/view?i=b1c_1331041367
  BBC reportage: Insmugglade barn från rumänska pimpar, går och tigger på englands gator. Engelska reportage teamet synar detta och spårar familjen till rumänien, där de lever SOM KUNGAR i sina slott & feta BMWs. Teamet jagas sedan bort av en ilsken zigenare med stenar i händerna. Detta är rent barnslavarbete! (när kommer detta till Sverige?)

  http://www.expressen.se/kvp/kvinnor-stal-kott-for-1400-kronor-i-kjolen/?fb_action_ids=4563563139802
  http://www.exponerat.net/zigenare-hade-kott-for-1-400-kronor-i-kjolen/

  En zigenare som hade kött för 1400Kr under kjolen.
  Dels från expressen men även från en sida som inte censurerar. Så du får reda på att media censurerar för att inte DU skall fatta problemet.

  Men ta även lärdom av vad romerna själva säger.
  OM du ger dem socialbidrag, då gör du fel!
  OM du ger dem bostad då gör du OCKSÅ fel! …för då kan de inte hålla på med sin lukurativa företagsamhet, som t.ex. förtenning och cirkusar:

  http://www.ur.se/Produkter/180938-UR-Samtiden-Vi-ar-romer-Vandring-med-romer

  spola fram till följande:
  1960 romer började flytta från tälttill lägenheter (32:32) & får rätt till utbildning.
  (men det är vårt fel att de inte fullföljer skolan, tänk på det!)

  (37:02) kopparslagare förtennare, men den försörjningsmöjligheten försvann på 1960 talet. När man flyttade in i lägenheter kunde man inte fortsätta med det.
  (37:12) (Nuri Selim) jag tycker det är synd att det blev så.
  ”staten tänkte kanske ”ni får socialbidrag och lägenheter men ni ska fan lägga av med allt som ni har sysslat med innan”
  Man skapade ett annat problem. I stället för att låta romerna syssla med det här.. Många hade varit egenföretagare. och eftersom de var så duktiga kanske de hade utbildat andra i samhället..”

  You are damed if you do, and you are damed if you dont.

 3. Pingback: ”Står inte bakom hörsägen” | Valbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.