Almedalen, Kristdemokraterna och Fi

Se här, ett livstecken från mig. Jag är inte i Almedalen trots att ALLA är där, det blev ingen resa i år heller trots att jag verkligen hade lovat både mig själv och andra att under supervalåret 2014 då är jag där. Visst hade det varit roligt att vandra i gränderna och prata politik med likasinnade och lyssna på seminarier om allt möjligt. Inbjudningarna till seminarier har definitivt inte varit få. Istället är jag hemma i Holmsund, prioriterar tid med sonen som har sommarlov för om jag inte gör det nu så kommer jag att ångra mig i augusti och september eftersom så gott som alla kvällar och helger från mitten av augusti till den 14 september är inbokade.

Igår var det Kristdemokraternas dag i Almedalen och min första lediga dag. Pang. Förkyld. Att uppleva Almedalen genom ett feberdis framför TVn är speciellt. Men inte roligt. Göran Hägglund gjorde det bra i sitt tal och var tydlig med att A kassan bör höjas, politiker bestämmer inte över föräldrars uttag av föräldraförsäkringen (något som Stefan Löfvén (s) egentligen också tycker) och vi ska ha en jämlik vård i hela landet! Denna artikel http://www.expressen.se/nyheter/val2014/almedalen/hagglund-i-opposition–mot-regeringen/ summerar hans dag ganska så bra.

Alla vet vad jag tycker, det försöker jag i alla fall vara tydlig med, men vet alla egentligen vad Fi tycker? Intervjun med Gudrun Schyman i Rakt på med Margit Silberstein igår var otroligt rolig även om jag inte tror att det var vad Schyman upplevde den som. Tydligt var i alla fall att hon står för en gammal klassisk vänsterpolitik och att hon är emot ekonomisk tillväxt. Hon återkom dock med att Fi:s ekonomiska politik kommer inte att presenteras förrän på onsdag (imorgon). Det tänker jag inte missa.

 

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  ”ALLA är där”, skriver du. Är det så som KD ser på vanligt folk? Vi räknas alltså inte.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Dumheter, klart att du räknas! Hade du också lust att åka? Kanske borde jag haft citattecken runt ALLA för att vara tydligare. Hur skulle det tex se ut om hela Västerbottens befolkning var där samtidigt?

   • Karl-Gustav Sjöström

    Så klart jag förstår vad som menas med ”alla” här, men ändå nog är det lätt att uppfatta som om alla som räknas är de viktiga personerna från det s.k. etablissemanget och förstås en och annan turist och gotlänning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.