Reaktionslösa socialdemokrater

Denna ofattbara, obegripliga tystnad från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet när det gäller de senaste uppgifterna om boendet Skräddaren gör mig ledsen. Jag utmanade Lennart Holmlund för en tid sedan med frågan om vad är god kvalitet i äldreomsorgen, men som vanligt antog han den inte. http://blogg.vk.se/veronica-kerr-kd-politiker/2014/06/24/god-kvalitet-lennart-holmlund/  Han brukar dock vara duktig på att plocka upp nyheter och skriva blogg inlägg, men när det är ett brännande ämne där saker och ting har gått fel och där Socialdemokraterna är högst ansvarig så är det tystnad som gäller.

Eftersom blogginläggen är färre (inte bara av mig) så går det snabbare att skumma igenom vad andra har tyckt vara viktigt den senaste veckan. Det som Lennart Holmlund har tyckt vara mycket viktigt eftersom han har bloggat om samma sak två gånger, den 2 juli och idag den 8 juli http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/ är sjukfrånvaro. (Ett miljövänligt tänk med återanvändning som har gått lite för långt.) Sjukfrånvaron på kommunens äldreboende Skräddaren var i december månad 26%! Varför ökade sjukfrånvaron just där jämfört med övriga äldreboenden? En kommentar på det Lennart vore intressant att höra.

Den klassiska nyhetstorkan är för övrigt ett faktum nu när Almedalsveckan är över. Blogginläggen har blivit färre, tidningarna tunnare och insändarsidorna är halverade. Var och varannan politiker har sommarledigt och samlar krafter inför valet i september och det är 68 dagar kvar till valdagen. Om jag räknat rätt. Nyhetstorka i tidningarna och kanske idétorka hos bloggare, men jag har i alla fall försökt ge Lennart Holmlund ett uppslag till en blogg.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Erik

  Katastrof Veronica, katastrof! Frågan är om man törs åldras här i Umeå. I en Kommun där enfalden lyser och där fientligheten mot egenföretagande är påtaglig. En Kommun som själv ska driva välfärdssektorn med en förvaltande attityd med tjänstemän som inte har något driv och uppfinningsrikedom att kunna utveckla välfärdssektorn. Och dessutom med en högre kostnad för oss skattebetalare.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Detta är en oerhört viktig fråga som kommer att få stor betydelse i valet i höst. Det ska vara tryggt att bli gammal i Umeå.

 2. ochalliansendå?

  Och varför är Alliansen så tysta om THorens? Hade inte ni röstat för att detta fuskföretag till friskola skulle få expandera i Umeå?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Det är inte politiken som har avgörandet i sin hand utan det avgörs av Skolinspektionen om en friskola får starta upp eller ej. Det är därför en helt irrelevant fråga i detta sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.