Vänsterns goda fina hat?!

Är det skillnad på hat och hat beroende på vilket håll det kommer ifrån? Är det OK att hata någon för att personen företräder andra politiska åsikter eller kan man respektera personens rätt till att ha egna åsikter utan att kränka? Jag tycker det, men tyvärr är det många som inte delar den uppfattningen.

Idag fick jag en notis från Twitter om en artikel som twittrats livligt om det senaste dygnet, ”Vänsterns goda fina hat” från samhällsmagasinet Neo. Artikeln gav mig en skrämmande bild av att när hat kommer från vänster anses det bättre eftersom  citat ”de gör ju nåt bra”. (?) Tidigare denna månad blev jag själv intervjuad av VK om de hot och trakasserier som förekommer mot politiker och det är klart att det alltid finns i bakhuvudet att här kanske jag provocerar. Vem är mottagare och hur tar hen emot budskapet?

Något som tydligen provocerade någon eller några var vårt kansli i förra veckan vilket man visade tydligt med äggkastning. Detta skrev Tomas Nordvall om i sin blogg och även Folkbladet uppmärksammade händelsen. Ett oskyldigt busstreck tror jag inte det var, ett uttryck från en ilsken vänsterrörelse – kanske, men det är definitivt något som inte ska finnas med i en demokrati eller i en valrörelse. Här är vi alla ansvariga för att ta ett tydligt avstånd mot både hat och våld oavsett vilket håll det kommer ifrån. Den gyllene regeln, behandla andra som du själv vill bli behandlad, det är mitt motto som kristdemokrat.

Jag finns med på Twitter sedan 2009, följ mig gärna. Jag twittrar mer än jag bloggar och det är enkelt att ta direktkontakt med mig där om det är något du undrar över. Twitter.com/VeronicaKerr

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Gösta Nilsson

    Hej!

    Har du sett filmen om ”Järnladyn”? Att man måste beundra en sådan skräcködla till människa är ju bara för mycket.När jag sett filmen förstod jag den fulla innebörden i uttrycket ”vill ba´grin´”

    MVH Gösta Nilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.