Rocka sockarna!

I morgon är det internationella Världs Downs syndrom dagen och idag rockar vi sockarna. Rocka sockarna startade med en uppmaning från en flicka på tio år som vill hylla sin trettonåriga syster som har Downs syndrom. Det är för att visa att det är okej att vara olika och det enda som krävs för att vara med är att ha på sig omaka strumpor. Hon fick med sig hela sin klass för ett år sedan, men idag är vi hundratusentals som går runt i olika strumpor.

– Man ska visa att det är okej att vara olika. Olika är bra och att olika är roligt! Jag blir så ledsen när jag hör fula ord om de som har Downs syndrom så jag vill visa att alla är lika mycket värda, säger Nathea Anemyr i Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20382454.ab

Uppmaningen på Facebook:

 

bild

Det är så enkelt och så basalt att det ska inte finnas några hinder för någon att vara med. Det ska inte vara någonting politiskt, men någonting självklart. Annorlunda berikar. Själv tassar jag runt på stadshuset i dessa strumpor.

strumpor

 

Önskar er alla en härlig helg oavsett vad det är ni har för er!

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Bergis

    Ett av de töntigaste inslagen i veckan. Inte hjälper det här människor med Downs Syndrom ett dugg. Men folk hoppar på rocka sockarna skiten ändå.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Det handlar inte om att ”hjälpa människor med Downs Syndrom”, du har ju missförstått alltihop. Det handlar om att uppmärksamma att det är OK att vara annorlunda och uppmaningen kom från en tioårig flicka. Respekt till henne säger jag, för det är med barnen det börjar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.