Om Löfvens tal på Twitter

Lennart Holmlund skriver att han hade nöjet att se och höra Löfven tala igår kväll. Jag såg också talet igår kväll om inte på plats förstås, men det är nog det enda som är gemensamt med Holmlund i denna fråga. Jag tycker att det var ett mycket tråkigt tal och kan endast ha entusiasmerat de närmaste och andra socialdemokrater. Hashtaggen #Almedalen på Twitter användes oerhört flitigt under talet och där kunde man hitta många guldkorn till citat.

En del socialdemokrater menar att borgare gör narr av statsministerns utbildning, en svetsare som statsminister? Jag har aldrig gjort narr av honom pga detta, men Löfven tog själv upp detta i sitt tal:

 ”Och vänner, jag såg att ett flak med studenter från en yrkesutbildning hade texten: ”Om Löfven blev statsminister efter svetsutbildning – då finns det hopp för oss!”

Min blogg igår kommenterades och där fick jag den ärliga frågan ”Vad är din utbildning och din erfarenhet i livet som gör att du kan veta det bästa för folket i alla frågor? Jag har inte arbetat som ombudsman (vilket för övrigt verkar vara ett krav bland socialdemokratiska politiker) och jag är varken byggare, målare eller svetsare, men att se ner på yrkesgrupper det gör jag inte. Det är inte yrket man har innan politiken som är det väsentliga utan det är vad man vill göra i politiken som är det avgörande.

Ikväll talar Ebba Busch Thor, vår partiledare och det blir hennes första stora framträdande sedan hon blev mamma i maj. Talet är kl.19:00, se det så kan vi diskutera innehållet tillsammans.

Bild från Twitter angående studentflak.

twitterbild

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.