Svansinne och nyhetstorka

Får man skriva vad som helst i tidningen? Enkel fråga eller inte, det är inte min bedömning eftersom jag inte är journalist och bara ansvarar för min egen blogg. Jag skriver inte vad som helst och har jag skrivit om andra gruppledare eller politiker som kanske inte själva har blogg brukar jag berätta för dem så att de ges möjlighet att bemöta.

Får VK skämta om socialdemokrater som vandaliserar, nej absolut inte. Nu var det ju inte heller politiker som slog sönder fönsterrutor utan svanar, men med ett instoppat s före ordet vandaler var associationen ett faktum. Men att tycka som förra kommunalrådet att det är socialdemokraterna som har ensamrätt till förkortningen (s) det är att gå för långt. http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2015/07/01/vk-kranker-socialdemokraterna-i-umea/ Hade det stått (S) vandaler och inte (s)vandaler kanske jag varit mer förstående. Jag ser det som en lek med ord som ledde till lättkränkthet. http://www.vk.se/plus/1480997/utsattes-for-rena-svansinnesattackerna

Svanar är vackra djur, men det är så med alla djur (och människor) att när man känner sig hotad kan de fula sidorna komma fram. Häromdagen mötte jag en svan och hennes fem små ungar som simmade i en vik vid havet. Så vackra att se på, men blicken och lätet från svanmamman när hon såg mig komma för nära glömmer jag inte. För övrigt första gången jag hört en svan överhuvudtaget.

Det råder nyhetstorka, det kan vi vara överens om. För hur annars skulle en enkel rubrik om aggressiva svanar få så mycket uppmärksamhet? Börjar redan nu längta till när papperstidningen fylls med riktiga nyheter igen.

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Leif

  Man hade ju hoppats att VK skulle skrivit om att KD blir det nya Tea-party partiet. Att ni vill erkänna IS som en stat för att kunna döma folk för landsförräderi osv.

  Stolt att ni girat av åt höger, SD-Light som jag sett några kalla er?

  Trodde aldrig att ”inga rasister på våra gator” skulle innefatta kristna människor.

 2. Patrik Hockum

  Vart tog det källkritiska tänkandet vägen? Visserligen var ”nyheten” en plusnyhet så jag kunde bara läsa rubriken men jag utgick direkt från att rubriken var en lek med ord och inte hade något med sossarna att göra. Den här lättkränktheten är livsfarlig för vårt samhälle och säger mer om sossars självbild än VK:s omdöme. Om den får styra så kan snart ingen skriva någonting utan att vara livrädd för att någon gasstinn gubbe ska flyga i taket.

  Om någon nu är så fantasilös och självgod att denne direkt drar slutsatsen att (S)vandaler syftar på socialdemokratiska vandaler och samtidigt, antingen inte orkar läsa hela artikeln eller gör det och ändå vantolkar den, så får denne någon faktiskt skylla sig själv.

  Du Veronica visar ju upp en betydligt sundare reaktion än Lelle Loose-Cannon men jag kan inte hålla med om att VK gjort något fel. Om inte politiska ledare kan ha större självdistans än att de reagerar på detta vis så förtjänar de ingen respekt.

  Jag har inte läst hela artikeln för jag prenumererar inte på VK men jag är ganska säker på att man i den inte hävdar att vandalerna var sossar utan att det handlade om svanar.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Precis min mening! Det roliga är att debatten är fortsatt het på Lennart Holmlunds Facebook sida där jag själv kommenterat. Det intressanta är att det är endast män som upprört kommenterat, men jag brukar inte vara den som för in genustänket i debatten. Nej, inte en enda socialdemokrat i artikeln överhuvudtaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.