Tankar om gårdagen

Igår morse vaknade jag till denna bild. Den fanns på Twitter, Instagram och Facebook upplagda av glada kristdemokrater i hele Sverige. Det jag har varit övertygad om när Ebba Busch Thor valdes till partiledare i april är att hon är tydlig, begriplig och kan tala i TV som går ut genom rutan till fler än bara oss övertygade kristdemokrater. Ja, jag är glad. Glädjen till att arbeta med politik har alltid funnits där, men när fler förstår vad kristdemokrater kan och vill blir det ännu roligare. Vi har bara börjat denna mandatperiod var så säkra att mer kommer.

 

Ebba

 

Under gårdagen förändrades sinnesstämningen och när jag fick höra om vad som hänt i Trollhättan blev det som om jag var tillbaka i USA igen. Där skolskjutningar är en del av verkligheten och där människor reagerar som om de alltid kommer att vara en del av vardagen utan minsta antydan till att försöka se till att de aldrig händer igen. Jag vet inte varför det hände förutom att polisen säger att det var ett rasistmord. Jag vet ingenting om mördarens bakgrund eller familj förutom det som nyheterna valt att visa.

Det som fyllde mig var sorgen och skräcken om det skulle kunna hända på mina barns skola. Brandövningar sker, men ska barn förberedas på att vansinnesdåd sker och att aldrig tala med främlingar? Oavsett var de är? Talade med mina barn om det som hänt och om de känner oro. Jag hoppas även att skolan talar om det även om idag är sista dagen innan det efterlängtade höstlovet.

 

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Leif

  Ni har ju ganska tydligt ställt er på brunhögerns sida. Hur mår du idag, EGENTLIGEN? Stå på en sida som igår tog 3 liv.

  Tror du Gud gillar vad ni håller på med?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Hur tänker du nu??? Din kommentar är förutom beskyllande, både otrevlig och otäck. Om du vill diskutera Kristdemokraternas politik så självklart kan vi göra det. Vill du ta en kaffe på stadshuset för att vidareutveckla dina tankar eller är kommentarer på bloggen ditt rätta forum som du trivs bäst med?

 2. Göran Jonzon

  Och nu tvingas även en skola i Skellefteå stänga sedan de fått ett anonymt hot om en repris av Trollhättandådet.
  Det är helt oacceptabelt att en anonym person kan uttala ett hot på ett socialt media, som resulterar i att en institution som en hel skola tvingas inställa undervisningen och att polisen saknar möjlighet att spåra avsändaren.

  Inför obligatorisk adressidentifiering, så att gärningspersonerna kan lagsökas för alla etermediabrott. Det är alldeles för lätt för omdömeslösa att skada vårt öppna samhälle utan konsekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.