Människovärdeslöst förslag från S

Jag ser att Hans Lindberg bloggar om regeringens förslag till vårbudget och jag har förutom det inte tänkt att kommentera varken hans blogg eller budgetpropositionen mer än så idag. Jag har inte läst alla förslag och hann lessna lite på Magdalena Anderssons alla kommentarer i nyhetssändningar igår kväll där hon fick stå helt oemotsagd. Det var trots allt inte bara de egna förslagen hon talade om. Om tiden finns vid senare tillfällen får vi återkomma till det.

Ett förslag från regeringen som måste uppmärksammas betydligt mer, granskas och kritiseras är förslaget att sänka pensionsåldern från 30 år till 19 år. Det är Annika Strandhäll, socialförsäkringsminister som föreslår att sänka åldersgränsen för när man kan få full ersättning (sjuk eller aktivitetsersättning), i praktiken förtidspension, från 30 till 19 år. Citat Annika Strandhäll:

– Det handlar om att frigöra resurser för att ännu mer kunna fokusera på dem där det finns en potential kvar för att de ska kunna ta sig tillbaka till arbetsmarknaden.

I klartext om du har ett funktionshinder eller nedsättning så kan du pensioneras tidigt och finns då inte längre med i statistiken för ungdomsarbetslöshet. Du kan inte tillföra något och avskrivs därmed – som 19 åring! Var är människovärdet? Var är tron på att saker och ting kan förändras och möjligheten till individuella lösningar? Med detta förslag kan jag endast se att Annika Strandhäll är en politiker som vill göra det lätt för sig. Förslaget får inte gå obemärkt förbi. Min partikamrat Aron Modig skriver i Dagens Samhälle http://www.dagenssamhalle.se/debatt/ovaerdigt-av-regeringen-att-doema-ut-19-aringar-23972

 

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Karin

    Hur kan du och KD tycka att ett tillskott och en storsatsning på 10 miljarder till kommuner och landsting och det per år – är människovärdelöst? Det tycker jag visar på en enorm brist på respekt för alla människor i Sverige. Pengarna är inte öronmärkta utan ska användas där varje kommun och landsting behöver pengarna och satsningar som bäst inom vård, omsorg, skola. Minst 10 000 fler får jobb inom dessa yrken där bristen på personal är jättestor och den ekonomiska satsningen är på lång sikt! Personal inom dessa yrken sliter ut sig i förtid och slutar. Det förstår jag för situationen är ohållbar inom dessa yrkesgrupper. Men du hade väl gärna sett att du själv med flera alliansare hade fått ytterligare skattesänkningar och mer i plånboken vilket ni har satsat på och åstadkommit i regeringsställning i 8 år.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren som egentligen inte alls berör det jag skrivit om. Är det rätt att avskriva 19 åringar på det sätt som S nu vill göra? Att konstatera att en 19 åring aldrig kommer att kunna arbeta och därför löns det inte att ompröva beslut? Det var där människovärdet saknades, men du kanske tycker att det är ett bra beslut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.