Ny regering eller nytt innehåll?

Ny regering, eller i alla fall delar av den. Stefan Löfvén har presenterat nya ministrar idag och klart är att det finns en del överraskningar. Peter Eriksson från Miljöpartiet är tillbaka i ledande ställning efter en vända i Bryssel. Tydligen vill inte Miljöpartiets EU parlamentariker stanna i Bryssel, Isabella Lövin ny vice statsminister och språkrör var tidigare just EU parlamentariker. Jag vet inte hur Stefan Löfvén tänker, men han är visst glad för att Peter Eriksson är norrlänning. Om det nu är meriterande när man sitter i regering. Sven-Erik Bucht från Haparanda och landsbygdsminister är definitivt norrlänning, men tyvärr verkar hans frågor drunkna i mängden.

Det som är spännande med ombildningen är arbetsuppgiften som näringsministern Mikael Damberg har fått, skapa fler enkla jobb. FLER-ENKLA-JOBB! Detta är något som Kristdemokraterna har lyft där vi ser introduktionsjobb som en utmärkt lösning för de som står långt från arbetsmarknaden. Socialdemokraterna har ständigt sagt nej eller rättare sagt inte sagt något alls om dem. Hur mycket lön dessa arbeten ska ha ville dock inte Stefan Löfvén svara på. Det Socialdemokraterna säger nej till återuppstår ett halvår senare som deras egna förslag. Ibland gäller det att ha tålamod.

Här hemma i kommunen är det bråda tider med budgetarbete, tertialrapporter och kommunfullmäktige på måndag. Den politiska majoriteten på landstinget har presenterat sin budget, eller delar av den, och den borde definitivt granskas närmare. Som det verkar blir det än dyrare att vara boende i Västerbotten och vilka garantier har du att vården blir bättre? Lovar att återkomma i frågan.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Basic Rules

  Vem bryr sig om denna regering, Löfvén har visat att han inte ens klarar en regeringsombildning utan den spretar åt alla möjliga håll. Invandring integreras i 4 dep. miljö på 2 och naturligtvis uppstår då ett stort behov av samordning = 1 rätt.
  Läste på VK att S+MP ev fler, vill höja skatten med hisnande 50 öre> 278 miljoner, vilket ur demokratisk synpunkt är helt förkastligt om detta inte prövas i val först!
  Landstinget ger/bidrar med 270 miljoner till Regionen – där finns att hämta och därmed renodla verksamheten. Varför ska alltid sjuk-och hälsovård ta stryk? Frågan är högst relevant och ni politiker bör se till att vi väljare får komma tilltals först utan att frågan smusslas undan !

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig i kritiken av regeringen där statsministern delar upp ansvaret för frågor på flera olika ministrar vilket leder till otydlighet om vem som egentligen ansvarar för frågan. När det gäller den aviserade skattehöjningen för landstinget är det igen en ”Quick fix” för att få in pengar, men det är något fel med landstinget som läcker pengar. Imorgon bitti presenterar Kristdemokraterna i landstinget vår alternativa budget, jag återkommer med i den frågan. För övrigt menar Socialdemokraterna i landstinget att de var tydliga i valrörelsen om att en skattehöjning skulle komma så med det menar de att väljarna har sagt sitt. Förra skattehöjningen var 2014 och gav visst mersmak…

 2. Basic Rules

  Om du tror att du som Politiker har nått att vinna genom vägra kommunikation med dina väjare, så sluta, KD blir inget för mig isf . Jag KOMMER INTE Att nöja mig med ditt icke svar frågan går vidare !
  Jag hade ett enormt förtroende för Ebba, men du sabbar det, så förbli i dvala Mrs. Kerr. !
  Men ok. det får bli SD !

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Vägra kommunikation? Det är något jag verkligen inte försöker att göra, men jag är inte på bloggen varje dag och får inte heller något meddelande om när någon kommenterat. Det är alltid bättre att maila eller ringa för även om jag inte har svar så lyssnar jag.

   • by bon

    Sveriges ärligaste och snyggaste politiker, håller alla tummar för dig, du borde ha platsen istället för ebba. Sänder styrke kramar

     • by bon

      Hejsan, du förtjänar att vara glad och framgångsrik, vilket var de som gjorde dig glad? Hoppas på en vinst i fotbollen oxå

 3. JonasE

  Denna regerings största problem är Alliansens springnota – den springnota påverkar allt dom vill göra. Att gå från ett överskott på 87miljarder till ett underskott på 140 miljarder som Alliansen gjorde – sätter sina spår…………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.