Kristdemokraternas dag i Almedalen

Kristdemokraternas dag i Almedalen och jag borde ha varit där, men jag fortsätter att följa TV sändningarna härhemma. Visst jag missar seminarier och nätverkandet blir inte heller samma sak, men jag har också kunnat spola bakåt när jag har lyssnat på tal för att höra om jag verkligen uppfattade allting rätt. Den TV funktionen nyttjade faktiskt under Stefan Löfvens tal igår kväll när han talade om den herrgård som gett oss Zlatan.(!?)

Jag är ingen recensent av Löfven, men att efter att ha läst media (tidningar och bloggar) så är det tydligt att de S märkta är positiva och övriga lite svalare i responsen. Hans Lindberg verkar dock vara i det närmaste lyrisk i sin Almedalen rapportering, men man kanske måste vara på plats för att förstå.

Att vara partiledare under Almedalsveckan innebär tidiga morgnar och redan 07:13 var Ebba Busch Thor i SVT. Hon var utmärkt i sina svar trots att det är samma frågor som återkommer. Jag har också många gånger fått frågan om du är tvungen att vara religiös eller kristen för att vara kristdemokrat och svaret är enkelt, nej. Partiet är grundat på kristna värderingar, alla människors lika unika värde samt att vi har en skyldighet att hjälpa våra medmänniskor, men vi skiljer mellan religion och politik. Alla trosuppfattningar eller ingen alls går faktiskt lika bra som kristdemokrat.

Det är lika bra att möta eventuella kritiska kommentarer direkt om de låga opinionssiffrorna och ja, visst är jag bekymrad. I synnerhet om det vore val idag. Kristdemokraterna har ett starkt principprogram reviderat och antaget på rikstinget i höstas. Det är till principprogrammet jag går när jag står inför nya frågor och inte alltid vet direkt vilken väg jag ska ta. Det förklarar också grunderna till kristdemokrati som är så stark i Europa, men som det är tydligt att Sverige har så mycket  svårare att förstå. Är det något du vill veta om Kristdemokraterna eller om mig, fråga. Inga konstigheter. Och förstås titta på Ebbas tal ikväll kl.19.

Länk till bästa principprogrammet: https://www.kristdemokraterna.se/Global/pdf/principprogrammet/Kristdemokraternas%20principprogram%202015.pdf

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Vi upplever stor propaganda från socialisterna. Lövfens startade sitt tal med att berätta att vårdnadsbidraget saga nu var all. Det är desperat av vår Statsminister. Jag lyssnade på Wallström i går och även Carl Bildt. Han påstod att Sveriges kandidatur till säkerhetsrådet inte hade den dramatik som förespeglats. Det var nämligen Sveriges plats eftersom Nederländerna hitintills representerat sju gånger och Italien fem gånger och Sverige endast tre gånger. Om detta är sant blir man konfunderad. Konungariket Sverige har ränt jorden runt och satt sprätt på tjugotvåmiljonerkronor för att smörja den politiska adeln. Bara för att övertyga dem att rösta på Sverige. Lekstuga kan man kalla det bara för att Wallström vill ha något att leka med.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Sant, propaganda eller politiska mantran som upprepas oavsett vad frågan är. Jag kan INTE förstå varför vårdnadsbidraget var ett så stort problem för Socialdemokraterna. Det handlade inte om att betala kvinnor för att inte arbeta utan det var för barnens skull. Intressant med det Carl Bildt sa, det hade jag missat. Klart att regeringen vill trumma på saker för att ta fokus från misslyckanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.