Vad sa Ebba egentligen?

Idag är jag på språng och har inte mycket tid till att blogga egentligen, men ett par rader ska jag väl få till. Jag prenumererar på tre dagstidningar och att läsa tidningen på morgonen tar tid. Självklart är det intressant att läsa vad krönikörerna skrivit om Ebbas tal och det är väl så att när det står (S) efter namnet på ledarskribenten finns kritiken där. Ja, kritiken är där långt innan de har lyssnat klart på talet eller läst på vad Kristdemokraternas förslag innebär. Anders Forss, bloggare här på VK är en av dem.

Det är skönt om vi kan slippa höger vänster skalan eftersom den är gammal och uttjatad. Ska ett parti vara höger i alla frågor (enligt vems definition) för att vara höger eller kan andra kärnfrågor vara mer vänsterinriktade? I vissa frågor har jag mer gemensamt med Vänsterpartiet (surrogatmödraskap och flyktingmottagande i Umeå kommun) än vad jag har med övriga allianspartier. Trots det ska det stämplas med höger eller vänster, god eller ond av både media och allmänhet. Men när Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet båda jublar åt Brexit, blir vänsterpartiets parlamentariker irriterad när journalist påtalar att V tycker likadant som SD. (?!)

Jag ser att socialdemokrater blir arga på Ebba Busch Thor när vi talar om ansvar och att ställa förväntningar och krav på våra medmänniskor. Min uppfattning är att människor som söker asyl i Sverige vill delta och bidra. Såg du inte Ebbas tal, se det på SVT play eller reprisen idag kl.12:00. Vad sa Ebba egentligen- läs det här:

https://www.kristdemokraterna.se/Media/Nyhetsarkiv/Ebba-Busch-Thor-Politik-som-starker-integrationen-behovs/

Nu måste jag vidare. Min mamma har bestämt sig för att flytta till Umeå, äntligen, och jag ska hjälpa henne med flytten. Jag ska även förbi min fantastiska mormor i Robertsfors, under semestern kommer familjen först.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    En normal funtad människa börjar ställa krav på dom som har det bäst. Ni börjar längst ner. Jesus hade varit stolt

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Leif, nu har du missförstått igen, eller så väljer du att missförstå för att du redan har en bestämd uppfattning. Det du ser som krav kan också ses som möjligheter. Om du vill vidareutveckla varför du säger att krav inte ställs på de som har det bäst ställt får du gärna göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.