Tomma lador ger jämställdhetsmyndighet?

Imorgon presenterar regeringen sin budget. Mycket har presenterats i förväg och igår kväll satt en nöjd finansminister i Agenda och vägrade svara på frågan om varför inte hon inte vill fylla på den ”tomma ladan” under högkonjunktur utan vill låta ekonomin gå med minus. ”Tomma lador” var Anderssons retorik 2014 och nu vill hon inte göra sitt för att fylla den som var bilden hon gav innan valet. Det är fel av henne att ställa lärare och vårdpersonal (att de skulle behöva sägas upp när vi vet att det saknas personal idag) mot att stärka den lada som är Sveriges ekonomi. Det finns andra utgifter och prioriteringar att se över. Det är också märkligt att inte ett ord sas om att regeringen trots allt regerat mindre än ett år med egen budget. Om du vill se Agenda i efterhand. http://www.svtplay.se/video/10241489/agenda/agenda-18-sep-21-15?start=auto .

En av prioriteringarna som Socialdemokraterna och Miljöpartiet (antagligen påhejade av vänstern med) gör är att inrätta en jämställdhetsmyndighet. Det är oklart vad denna myndighet ska göra, men klart är att det finns en övertro till att när folket inte gör som regeringen vill eller vet vad som är bäst för dem, ja då inrättas en myndighet. Johan Ingerö skriver i Expressen om några av dem, tack och lov finns inte alla myndigheter kvar. http://www.expressen.se/debatt/konsverket-blir-i-basta-fall-ett-kortlivat-fiasko/

Jämställdhet är viktigt för mig i ett förhållande och det är en viktig fråga för mina barn och något som vi diskuterar ofta. De ska ha rätten att själva göra personliga val och de ska se möjligheterna till karriär oavsett vilket yrke de väljer. Att vara jämställd innebär inte alltid att det är exakt likadant mellan män och kvinnor, människor måste kunna göra väl övervägda val över det som påverkar deras vardag och inte behöva lyssna till en myndighet.

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Erik

  Anderssons ambitioner är goda till och med mycket goda då hon förväntade sig överskott i Statens finanser vid övertagandet hösten år 2014. Att AB Sverige och de flesta länder vid denna tidpunkt hade genomgått en av de värsta kriserna från och med september år 2008 tycks inte bekymra henne. DET SKA ÄNDA VARA ÖVERSKOTT!! Det är skrattretande helt enkelt och att politiker ska få ljuga på detta viset är mycket bekymmersamt tycker jag.

  • Jonas E

   Faktum är att Alliansen sänkte skatterna för mycket, och sålde ut för mycket som resulterade i en försämrad skattebas, som denna regering nu får dras med – förra S-regeringen lämnade över sunda finanser och ett rejält överskott, men vad fick denna regering ta över efter 8 år av Allianspolitik ?.

 2. Oberoende Observatör

  Mera intressant vad nuvarande regering lämnar över 2018. Jag tvivlar att det är ett stort överskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.