Överraskning på Äldrenämnden

Som jag berättade i tidigare inlägg var KD idag på Seniormässan som jag tror var väldigt välbesökt – har inte sett några besökssiffror ännu och jag var inte där hela dagen, men när jag väl var där träffade jag massor av härliga människor. Både gamla vänner och nya bekanta, men gemensamt var att de alla hade tid att prata politik en stund. Det är detta som jag älskar med politiken, diskutera och lyssna.

Innan Seniormässan var det Äldrenämnden och med en relativt tunn dagordning hade jag en förhoppning om att sammanträdet skulle gå fort. Med delårsrapport och rapport om Heltidsinförandet var det intressanta punkter, men det mest intressanta på dagordningen var extra ärendet som delades ut under kaffepausen – uppsägning av LOV avtal och ni vet säkert redan vilket avtal det syftade på.. Astridgården.

Jag sitter som vice ordförande och frågade när det beslutades att ärendet skulle upp eftersom det var aldrig tal om det vid tidigare möten eller beredningar. Svaret var: igår. Ordförande visste om ärendet förstås, men mig veterligen inget annat parti var informerat.

Jag, tillsammans med närvarande allianspartier yrkade på återremiss i första hand och avslag i andra hand. Anledningen var enkel eftersom ärendet inte innehöll någon information om vad som gäller vid uppsägningar eller hur denna har gått till. Faktum är att Äldrenämnden inte vid ett enda tillfälle det senaste året har haft Astridgården som ärende på dagordningen. Vid tre tillfällen har antingen jag eller en annan ledamot från Alliansen ställt frågor eller begärt mer information vilket vi då fått och som då protokollförts som övrig fråga. Det finns mer att säga och jag har sagt mycket tidigare, men en sak är säker; det kan INTE vara nämndens roll att godkänna redan tagna beslut utan att nämnden fått alla handlingar på bordet.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.