Hängslen och livrem i besluten

Ny vecka, nya möjligheter och kommunen står inför ett nytt beslut om att låta Bostaden avyttra fastigheter. Ni vet vilket beslut jag talar om, det som meningsmotståndare alltid refererar till som att ”sälja ut allmännyttan”, men det är att förenkla bilden. Vi kristdemokrater har tillsammans med övriga partier i alliansen tidigare motionerat om att Bostaden ska sälja en del av sina fastigheter för att få in kapital och därmed kunna bygga fler bostäder. Motionen avslogs då, men med ökad låneskuld har nu styrelsen i Bostaden och Socialdemokraterna kommit fram till samma insikt vilket är mycket bra. Det enda jag beklagar är att än en gång är det lätt att få uppfattningen att jästen kastas efter degen när beslutet från i juni hävs för att sedan tas på nytt. Men rätt ska vara rätt, önskar bara att det blev rätt från början.

Ett annat beslutsärende som har behövts ta två gånger för att det ska vara både hängslen och livrem är Umeå kommuns uppsägning av avtalet med Astridgården i Hörnefors. Jag skrev om det i  inlägget överraskning på Äldrenämnden. Svaret jag fick när jag ställde frågan om varför det lades på bordet med så kort varsel var för att man ville vara säker på att fattat beslut skulle hålla juridiskt om det gick till domstol. Själv anser jag att det kan inte vara rätt prioriterat varken med tid eller resurser att behöva fatta beslut flera gånger i samma fråga. Som det är nu gör man samma saker flera gånger för säkerhets skull eller när resultatet av en upphandling inte blir det önskade så gör man om den tills dess att resultat och önskan överensstämmer..

Ikväll är det gruppmöte med partiet och det är inte mindre än tio motioner till morgondagens kommunstyrelse däribland min egen Tillgänglig och kostnadsfri influensavaccination. Som det ser ut nu får den till största del ett bifall i KS vilket innebär att alla anställda i Umeå kommun kommer att erbjudas gratis influensavaccination vilket är positivt inför kommande influensaperiod. Det är aldrig ett tvång, därför önskar jag även att möjligheten görs mer tillgänglig eftersom det annars blir lätt att välja bort.

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Bergis

    Ni ligger under riksdagsspärren men är ändå beredda att skapa oro hos dem som bor på Carlshem och Mariehem genom att tvinga igenom en försäljning till en av Sveriges värsta hyresvärdar,

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      En av de värsta hyresvärdarna i Sverige, det var en grov anklagelse du kommer med, men å andra sidan som vanligt vågar du inte stå för det du skriver eftersom alla dina kommentarer är anonyma. De som skapar oro är de som inte bryr sig om att tala sanning och som gör allt för att piska upp stämningen. Som du t ex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.