Återupprätta LSS

Imorgon eftermiddag är det debatt i riksdagen om LSS och personlig assistans. Det är på begäran av Kristdemokraterna och Emma Henriksson som sitter som ordförande i socialutskottet som denna debatt kommit till stånd. Personligen tror jag att Åsa Regnér (s) mycket hellre skulle debatterat något annat eller inte alls. För vad annat kan vi säga om regeringens undfallande sätt att verkligen ta i frågan och bemöta de människor som drabbats av Försäkringskassans allt hårdare bedömningar.

Det var 2015 som regeringen uppmanade Försäkringskassan att göra besparingar på stödet till personer med funktionsnedsättning och sedan dess har antalet assistansberättigade minskat med fler än 1000 personer!! Visst regeringen kom med besked om åtgärdsprogram för en dryg vecka sedan, men det berörde endast Försäkringskassans tolkning av en dom från i somras. Det berörde inte de som förlorat sin ersättning och de senaste årens LSS kris har andra orsaker. Kristdemokraterna vill att lagen ändras och att den fullständiga intentionen med LSS återupprättas och att alla som är i behov av stöd ska få det. Imorgon kl.13 börjar sändningen i SVT2, följ debatten.

 

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Carl willför

    Men hur ska våra skattepengar räcka till att hjälpa eget folk som är gamla eller sjuka då stefan löven och hans polare har så mycket invandrare som ska ha pengar

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Vad är det där för kommentar, ska ha pengar? Det handlar om prioriteringar och där människovärdesprincipen är bärande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.