Umeås Bästa politiker tar in kommentarer och helst svarar, här är Andreas Lundgren (S) halvbra (tar in men svarar ej) och Mattias Larsson (C) hoppas jag tar in snart, och svarar.

Umeås Bästa politiker tar in kommentarer och helst svarar, här är Andreas Lundgren (S) halvbra (tar in men svarar ej) och Mattias Larsson (C) hoppas jag tar in snart, och svarar.

Ur Centerpartiets gruppledare Mattias Larssons blogg igår och min kommentar

Vad som nu sker är att vi är i ett läge där alltmer av våra investeringar måste lånefinansieras, istället för att vi kan finansiera dom med egna medel. Här måste det till en förändring på sikt. vi kan inte fortsätta lånefinansiera på detta sätt.
Här skiljer sig ju inte en kommuns ekonomi från din och min.

UB: MEN var är investeringen för ett Nannabad?? Den har inte funnits tidigare under dessa snart sju år sedan beslut. Var döljs den? Eller är den lånefinansierad som ju ska undvikas och var syns detta?

Ur ML:s blogg idag: Smussel från s om Nydalastugorna

Igår svarade Ingemar Jangvad på Alliansens replik om Nydalastugorna.
….

Inget nytt framkom givetvis men man kan ju ställa dessa enkla frågor till S.

1. Var är pengarna för att göra den stugflytt som planeras?

UB: Frågan 1. Var är pengarna för att göra den stugflytt som planeras? kan också gälla frågan: Var är pengarna för att bygga ett Nannabad?

Med tilläggsfrågan:

När, var och hur beslutades om dessa pengar samt beloppet? m.m

Ur Andreas Lundgrens (S), 2:a vice ordförande i Tekniska nämnden, blogg idag

Det blir en tuff utmaning för nämnden att klara servicen till  medborgarna med minskade medel. Samtidigt är det viktigt att säga att detta innebär att kommunen kommer öka sina ansträningar att granska alla kostnader. Mattias Larsson(c) skrev en klok blogg igår om investeringar i Umeå kommun och hur den ökade belåningen skuldsätter kommunen. Det kanske inte är världens roligaste som politiker att vara tråkig och uppmana att hålla igen. Men det är samtidigt viktigt och majoriteten har i sitt budgetförslag börjat kapa i investeringsvolymen.

UB: Men kapa då bort ett Nannabad knappt någon i Umeå idag vill ha till dessa kostnader som kan halveras i investering om man lär av övriga Sverige och halveras i drift om läget är ihop med andra idrotter/anläggningar.

Samt om besöksjämförelser görs korrekt, nu har Sundsvalls 3 gr större äventyrsbad och uteanläggning jämfört med ett Nannabad som sommartid blir tomt vid bra väder då folk far till Nydala och andra utebad.

Då får också den förvaltning som i påbörjade detaljplaner, Gator och parker, som var/år? väldigt skarp i sin kritik mot brister, ofullbordade utredningar (cykel t ex) och omöjligheten (biltrafik) chans att reda ut och slippa dessa farligheter som blir för barn i synnerhet.

Umeå simhall håller och renovering tills nytt på annan plats kostar bråkdelen, dessutom finns IKSU:s och Holmsunds simhall att hyra, så har gjorts förut.

Medan sådan klokskap och sunt förnuft slipper kommunmedborgarna nuvarande neddragningar och försämringar då 150-200 mkr för investeringar blir tillgängliga och 10-15 mkr/år i drift i 50 år.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.