Umeås Skrämmande Trafikbilder vid Nannabad, miljövärre och farligare med åren gör simklubbar till största förlorarna-intill krogar+systembolag!! Varför Bad Politiker vill ni detta illa?

Umeås Skrämmande Trafikbilder vid Nannabad, miljövärre och farligare med åren gör simklubbar till största förlorarna-intill krogar+systembolag!! Varför Bad Politiker vill ni detta illa?

I går gick jag runt Nannakvarteret och blev än mer skrämd av den ökande trafiken just vid den tid, 16.00, som de yngsta badarna ska hem medan tränande simmarungdomar är på väg dit. En del cyklar med många föräldrar oroliga, (jämför med Umeå simhalls lugna cykelvägar, andra idrottsplatser likaså, inklusive IKSU som kan vänta sig fler simbesök).

Andra åker bil och med dyrare P-plats än andra badhus/simhallar/gym, även längre väntan och inte säkert veta om parkering i förväg. Åter andra vill skjutsa barn/ungdomar till ett Nannabad, men får svårt att komma fram och om det finns ställen att stanna för lämna/hämta då det blir trångt. Och än mer biltrafik ju mörkare och snöigare det blir.

Detta ger minskad attraktion och färre besökare och föreningsungdomar. De största enskilda hyresgästerna utöver Skolan, simklubbarna, blir största förlorarna om föräldrar/barn/ungdomar ”röstar med fötterna” och väljer annan idrott för undvika trafikfarligheter och bilträngsel samt fördyringar, även sämre luftmijö.

Nanna systembolag

Flera hundra barn/ungdomar varje dag som omges av krogar och systembolag, dess utbud och problem där. Här är bild med Systembolaget t h, blivande hotell Mimer med krog och t v 20-100 m intill, Nannabad med barn, ungdomar till och från dagligen och kvälligen.

Varför Bad Politiker vill ni detta mot simsporterna (och andra sporter som vill simträna? Varför vägrar ni utreda detta och låta allmänheten och klubbmedlemmar få chans att i demokratisk ordning få insyn och kunna påverka?

Nanna trafik okt 13-7b

Bildsammanställningen här säger mer än tio-tusen ord och b-ord-e räcka för stopp av Nannabad, om inte av Umeås politiker så av föräldrar som inte godtar att politikerna struntar i trafikutredningar genom att använda 1948 års stadsplan (med dess trafik då!) för att slippa insyn och påverkan för allmänheten. Odemokratiskt och ej hållbart!

Eller behövs det information till regering och riksdag för att få riktlinjer för idrottsanläggningar EJ vid trafikfarligheter, miljödåligheter och alkoholomgivning? När Umeås partier utom Miljöpartiet och Arbetapartiet inte verkar vilja förstå problemen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.