Umeås Sämsta: Umeåpolitikens stora svek mot barnen, inga Nanna-trafikutredningar om barns säkerhet och FEL om skolbadbussar riskerar liv!

Umeås Sämsta: Umeåpolitikens stora svek mot barnen, inga Nanna-trafikutredningar om barns säkerhet och FEL om skolbadbussar riskerar liv!

IDAG HAR JAG NEDAN INSÄNDARE I VK OM UMEÅPOLITIKENS STORA SVEK MOT BARNEN DÅ MAN INTE VILL UTREDA SÄKERHETEN FÖR DOM!

TIDIGARE DEN 22/4 SKREV JAG NEDAN TILL ORDF. OCH V.ORDF I BYGGNADSNÄMNDEN, FÖR- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN, FRITIDSNÄMNDEN OCH TEKNISKA NÄMNDEN,

Om ej utredda trafikrisker vid Nannabad, särskilt barn/ungdomar

Åsa Ögren (S) och Ulrik Berg (M) , Margareta Rönngren (S) och Peter Sedlacek (FP) , Lennart Arvidsson (V) och Lennart Johansson (M), Lasse Jacobson (V) och Stefan Nordström (M) På min blogg idag (22/4) 
http://blogg.vk.se/umeas-basta/ skriver jag om ej utredda trafikrisker vid Nannabad, särskilt för barn/ungdomar och där även bussåkandet ger faror.Då era nämnder aldrig fick yttra sig inför beslutet januari 2007 om Nannabadplaner och än inte kunnat göra det då detaljplanearbetet avbröts, är det nu viktigt att dessa trafikrisker blir utredda, och med analys av barns och ungdomars  rätt till trafiksäkra till- och frånfarter enligt FN:s Barnkonvention.Och det innan bygglovshandläggande.
 
HÄR ÄR DE OUTREDDA TRAFIKRISKERNA OMKRING HELA KV NANNA!
 
 
HÄR OVAN INSES LÄTT FRÅN HUR BARN/UNGDOMAR KOMMER ATT KORSA T O R

VASAPLAN TILL BADENTRÉ 100-300 M BORT. BUSS TILL IKSU KAN VARA DIREKT

VID ENTRÉ OCH BADENTREPRENÖRER KAN ORDNA BADBUSSAR GRATIS SOM

UMEÅ KOMMUN GÖRA MED BADBUSSAR SOMMARTID TILL UMELAGUN.
 

EN DEL POLITIKER PÅSTÅR ATT SKOLBAD-ELEVERNA KAN TA ORDINARIE BUSSAR PÅ HÅLLPLATSERNA, MEN

DETTA ÄR FEL, FEL OCH FEL, SE VAD FÖR- OCH GRUNDSKOLEFÖRVALTNINGEN SA I REMISS TILL BADUTREDNINGEN 2005, NÄMLIGEN ATT

"Ett centrumläge torde inte göra någon större skillnad avseeende resekostnader. Skolorna måste i de flesta fall utnyttja abonnerade bussar för att badet inte skall inkräkta för mycket på övrig undervisning." Se här ur utredningen 2005-04-22, bilaga 3J, 

I BADUTREDNINGEN 2005 VAR FÖLJANDE MED, BL A NUVARANDE TJÄNSTEMÄN MED ANSVAR FÖR NANNABADPLANER, BERTIL HAMMARSTEDT OCH HANS-ERIK BERGSTRÖM,

VILKA DÅ BÖR STÅ BAKOM SKOLFÖRVALTNINGENS UPPFATTNING. ANN-CHRITSTINE LEIJON HAR ERFARENHET FRÅN TIDIGARE UTREDNININGAR OCH KUNNIGHET OM SKOLBARNENS VILLKOR.

SÅLEDES YTTERLIGARE BEVIS FÖR ATT DE SOM ANSER BUSSAR FÖR NANNALÄGE ÄR BÄTTRE OCH BILLIGARE, HAR FEL OCH ATT BUSSÅKANDET ÄR RISKFYLLDARE!!!

 

PS Noteras måste att i Badutredningen 2005 såg politiker och tjänstemän till att för- och grundskolan yttrade sig, om en utredning, men nu begärs inte att nämnder ska yttra sig för barnen när det är "verklig" planering 2013!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.