Frågeförbudet i Umeå hävt? Nya svar har kommit – dock inte på frågan – som skickas förnyad – till För- och grundskolenämndens ledamöter.

Frågeförbudet i Umeå kommun verkar hävt för mig, Det har kommit svar på nya frågor som skickas utvecklad till För- och grundskolenämndens ledamöter, dvs politikerna. Men inte på huvudbudskapet kring sänkning av barngrupper på förskolan Berghem

Hej Urban!

Som vi skrev tidigare görs en bedömning av behovet av förskoleplatser inför varje termin.

Med vänlig hälsning

XY

Följande är huvudfrågan: Gäller sänkningen av barngrupperna hela läsåret 2023/2024? Det tillkommer barn som passerar åldersgräns för plats, liksom inflyttning.

Se ovan fasadritning som ger väggar lika, med tegel, för blivande hela byggnaden.

Men invändigt gäller inte likvärdig integration. Olika avdelningsytor och ny, stor, genomgång i 5:e avd. intill tillbyggnad, emot råd i funktionsprogram.

Nytt e-brev idag till FGN-politikerna gäller också orättvisor i entréer/ramper.

Är det rättvist mot äldre delen av förskola, de fem avdelningarna från 1966, att de ska bedömas efter äldre normer, t ex då ha idag ej regelrätta ramper likt tillbyggnaden?

Jag föreslår besök vid tillfälle när förskolan är stängd, uppleva ramplutning på 1:8 mot regelrätt 1:12 (kan göras på Snöflingan 100 m bakom) och hur ”staket” hindrar utrymning.

Nedan frågor vars svar gett anledning till följdfrågor som kan behöva riktas till kommunledningen. Ifall ”frågeförbudet” är hävt?!

31 mars 2023

Hej Urban!

Du har ställt några frågor, här kommer svar:

Ska äldre förskolor ha äldre normer och tillbyggnad ha nya normer? Ja

Ska barnens verksamhet anpassas i gruppstorlek till ytstorlek? Ja

Vilka tjänstepersoner har svarat på frågorna? Svaren är inhämtade från olika tjänstepersoner.

Nämndhandläggare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.