Umeås Bästa Simutveckling med…. -Nannabad instängt och utstängt +Campus Simarena med insikt och utsikt.

Umeås Bästa Simutveckling med.ett Nannabad (-) instängt och utstängt (utan utemiljö) och Campus Simarena (+) med insikt och utsikt, dvs med utemiljö. Detta visas i nedanstående bilder/skisser/illustrationer.

Här är ett Nannabad omgivet av gator med ökande trafik, enl. konsultrapport (se 18/2), och fler olycksrisker, se bilderna.

Olycksrisker syns nedan på Nannakvarteret med trafiktäta Nygatan, ÖK och Skolgatan samt varuinfart på Västra Kyrkogatan där cyklister kommer. En cykelparkering som av badkonsulten bara har 40 cykelplatser. 

Nedan t v  Umeåskissen,  en 50×25-m-bassäng med trångt runt om och otillräckligt med publikutrymme för 50:a-SM. Trångt också i hopp/djup-delen. Vattenruschkanor är inklämt en bit ifrån stora äventyrsdelen.

Den senare syns närmare i skissen t h, där det blir tydligt hur instängd den är mellan omklädning och 50:a, och därmed inga fönster, bara indirekt i 50:an, 40 m bort. En utformning som nog inte finns annanstans i Sverige.

Bilden ovan th är från upplevelsebad i Angered/Göteborg, av arkitektbyrån som anlitas för Nannabad, och med fönster.  Ovan t v är Nannabadhuset där 50:an är i låga byggnaden och t v äventyrsbadet under P-huset.

Umeåskissen kan exteriört jämföras med de privata aktörerna hade i Nannabadplanerna. I nedan bilder syns fyra med mer spännande och attraktivare husutformning. Något Byggnadsnämnden sagt sig vilja ha. 

Nedan är Umeåförslaget och därunder motsvarande i Linköping, De heldragna linjerna är 100 m lång korridor mellan omkl. och 50:an och de streckade är gångar rakt igenom äventyrsdelen. Så inte i Linköping.

Linköping har direktvägar från omkl/bassänger, 50:an, äventyrsdelen och multibassäng-hopp-rehab, syns av pilarna. Mindre störande och attraktivare. I fritidsmiljö med utebassäng och för utveckling.

Uppdelade rum och direktgångar är det i mina simarenaidér med simkanal, 50×25:a, hopp/djupbassäng, undervisningsdito och äventyrsdel. Simkanalen, 100 m, passar både för bassängsim och äventyrsbadande.

Skissen t h visar hur simkanalen kan täckas över och ha tillfälliga läktare. Svenska Simf. krav på läktarplatser för långbane-SM, 2 000, klaras. Och ges möjighet till bad/simarrangemang som simgalor och locka stor publik.

Nedan är simkanalen och fyra olika behov, motionssimning i 0-ström, undervisningssimning i medström, elitsimträning i motström och leksim i medström.

I SIMMUM SIMARENA väljer man hur mycket som ska finnas, även en gym/simclinic-yta (6). Längst t h en 50×25:a med simkanal runt om som blir 200 m lång. Denna vara en utomhusbassäng vid simarenan och ge ett "sim- och badland" med både inne- och utesim utan motstycke i Sverige.

I Umeå passar detta på campusområdet och ger ett Campus IdrottsCenter med friidrottsarenan och planerade skidspår. Och med spårtaxi/bil (streckade llnjen) knyta ihop universitetscampus med Nydala fritidsområde, och sedan till Umeå centrum (kanske via Ön).

Därmed när Umeå en SIMARENA i klass, eller högre, med t v Göteborgs Valhallabadet och t h Stockholmls Eriksdalsbadet. Här i Göteborg vid Masters (veteran)-VM i simning 2010 och i Stockholm vid Masters-EM 2005 (där vi var med flera från Umeå, både Umeå SS och IKSU-sim).

Varför inte Mastersmästerskap då här i Umeå på långbana sommartid. Umeå och USS har haft Masters-SM på kortbana, 25 m i Umeå simhall.

Men då måste Nanna-50:an överges och flyttas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.