Umeås Bästa är att Umeå C och simsporter ger NEJ till Nannabad för att undvika kundförluster resp medlemsminskning pga P-krockar.

Umeås Bästa är att Umeå C och simsporter ger NEJ till Nannabad för att undvika kundförluster resp medlemsminskning pga P-krockar.

Umeå C är en centrumorganisation för handel och stadsutveckling i centrum. Där gav man ett yttrade år 2006 till Badutredningen som Umeås politiker tog på orden och valde Nannaläge för äventyrsbad, 50-metersbassäng, mm.

Vi förordar därför att ett nytt badhus placeras i centrum (Umeå C)

MEN

* de politiska partierna själva hade inte centrumläget vid P-huset Nanna som förstahandsalternativ, en del sa även nej

* simningen hade Noliaområdet som bästaval för närhet till andra idrotter och skola samt vid utemiljö,

Vilket inte S, V, M, FP, C och KD brydde sig om, däremot MP och AP som sa nej (se fredagens blogg).

Inte heller använde sig politikerna sin "sin" egen kunskap i Badutredningen, att med 50:a och lokalprogrammet som gällde, var det nej i utredningen till Nannaläge, se nedan. (och även i opinionsundersökningar i Umeå fick Nannaläge lägst intresse, bara 10 procent)

DVS

varken simföreträdares kunskap och vilja

eller kommunutrednings kunskap och vilja,

påverkade Umeås politiska majoritet (inte heller hänsyn till allmänheten uppfattning), utan endast en kommersiell centrumorganisation fick styra till Nannaläge och till ett stadsutvecklingsprojekt där med kommers, handel och bostäder i privat regi. 

MEN

nu har detta projekt totalt spruckit och kvar är bara ett P-hus ovanpå ett äventyrsbad + 50-meterbassäng, undervisnings- och djupdito, en 50:a som inte klarar SM-tävlingar och äventyrsdel som inte är större än tidigare underkända (trots påstående om motsatsen, se bloggar 11/2 och 12/2).

DETTA SNART TOATALA MISSLYCKANDE

förstärks nu av risker som går emot Umeå C:s att Nannabad förstärker Umeå. Dryga 500 P-platser utlovades först och nu har 300 försvunnit.

Än fler försvinner genom att parkeringar i gammalt och nytt P-hus "krockar", dvs badbesökare hindrar stans-besökare med bil och tvärtom. Och ofta på samma tider, eftermiddagar och lördagar. Än värre vid stora tävlingar då än mer trafik, bilar och bussar, vill in där, och ut igen mellan passen och tillbaka.

HANDLARE ÄNDRAT SIG – FÖRENINGAR RISKERAR MEDLEMMAR

Handlare jag mött och som trodde på äventyrsbad som bra för butikerna, har ändrat sig då man inser den konkurrens om parkeringar som riskeras.

När simsporterna också förstår att man blir konkurrenter om utrymmena, riskerar föreningarna i en simhall att tappa medlemmar, än mer då trafikbesvär och olycksrisker också kan påverka föräldrar att välja andra simklubbar eller andra idrotter med säkrare trafikmiljö.

För Umeås Bästa är det bästa därför att Umeå C och simsporter i Umeå säger NEJ till Nannabad för att undvika kundförluster resp medlemstapp pga P-krockar och andra störningar som riskeras.

Så att därmed Nannakvarteret tills vidare får ha grusplanen för parkering tills nya P-hus kommit som täcker upp det behov Umeåhandlarna m fl i centrum som har besökare/kunder, önskar.

Under tiden skapas en ny bad- och simanläggning på Campus/IKSU som uppfyller simsporternas behov/önskningar och även kommer andra idrotter till glädje för simning som alt. träning eller vattenlöpning eller rehabsim, gärna i en simkanal med strömmande vatten. T ex som nedan i min simarenaidé. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.