Fyra män – NO damer – i ”navet” beslöt badnamnet Navet och kapade simning. På vems uppdrag-varför nu?

Nedan är de tre män, yngre och äldre medelålders politiker, som enligt mediauppgifter beslöt om namnet på Nannabadbygget. Det är de sittande ur Fritidsnämnden, fr v Ari Leinonen (S), Lennart Arvidsson (V), ordförande och Lennart Johansson (M), vice ordförande. Tillsammans med stående fritidschefen Stefan Hildingsson i presidiet=”navet” meddelar de här på presskonferens 13/10 att Navet ska badbygget heta.

Och då heter det så och inga medier ställer någon motfråga om beslutsgången eller om det fanns andra förslag, och hur man röstade eller enades. Vems uppdrag hade man och varför ej med ny politikernämnd? Vilka var fokusgrupperna med Umeåbor man hade med? Var finns protokollen om väl förankring som sades? Varför inget ut mot allmänheten??? Av döma av kommentarer på vk.se, uppåt 100, finns knappt någon positiv. Väl förankring…?

Nanna namn herrar

Dessa herrar godkände även loggan som i tryckt media kapar bokstäverna, inte särskilt pedagogiskt med tanke på att så många barn är tänkt ska besöka ”kapade” Navet. De fyra beslöt också om bilderna till loggan, t h, med ett delvis kapat barn och en halvkapad man visande sin baksida. Lägg till att textmassa som tillkommer innehåller inte ett enda ord om det mesta som innehållet i Nannabadbygget har, nämligen simmandet. Så kapades simning helt bort i informationen. Översatt till verklighet blir det att flytta simdelarna, 50:a, m fl bassänger till ett Simhus i ett idrottsläge med utemiljö, för samverkan och utveckling.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.