Dålig-luft-skyltar minskar badbesök = sämre PR för stansbesök – bygg om!

Se här, ur Vbnytt 5/11, som om Umeå med dålig luft skyltar för att inte badbesöka i centrum för då blir luften än sämre, kring att bad som ska vara hälsobefrämjande. Dags att umepolitiken ”tar ner skylten” för Nannabadbygget, sämre PR kan väl knappast fås av att varna för stansbesök. Bygg om för annat som inte drar 400 000 besök/år.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/nya-skyltar-ska-varna-for-dalig-luft

Nya skyltar ska varna för dålig luft

Umeås dåliga luft behöver bli bättre och nu ska Umeå kommun, Trafikverket och en smart digital lösning berätta för dig som bilist att du bör köra runt stan istället för igenom den.

Luften i centrala Umeå är fortfarande en av Sveriges sämsta. Ringleden runt staden skulle råda bot på det, men förra året överskreds gränserna mer än 400 gånger.

Men nu presenteras en ny lösning på problemen – fyra stora digitala skyltar vid infarterna till Umeå ska varna när kväveoxidnivån blir för hög.

– De här skyltarna kommer att kopplas till den luftmiljömätning som vi gör på Västra esplanaden. Mätresultatet kommer att visas på skyltarna i form av ett budskap till trafikanterna om vi har dålig luft eller inte, säger Elin Pietroni, planeringschef Umeå kommun.

Det är första gången i Sverige och en av de första gångerna i världen, enligt Elin Pietroni, som man kan varna för dålig luft på det här sättet. Förhoppningen är att trafikanterna ska välja ringleden de gånger skyltarna uppmuntrar till det.

Pilotprojektet ska testköras redan nu under november.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.