Kritikhörna på Grand! Smart idé för Västerbottensdagarna i Stockholm? Få möta utb.min. Fridolin om fritidspl.

Smart satsa på Grand

Kostnaderna för Region Västerbottens Granddagar har diskuterats flitigt. 1,6 miljoner kronor går det loss på när de 25-årsjubilerar.  Det är välinvesterade pengar.

 

Ovan är från vk.se idag, av VK:s chefredaktör Ingvar Näslund. Hur smart vore värt att få veta, i reda exempel. Får kritiska röster om satsning/utveckling sin plats där? Kritik är en del av medias signum och kritik är en viktig grund för nya idéer, tjänster, produkter, förändringar, förnyanden, o s v och ofta från gräsrötter, inte bara etablissemang (säkert välrepresenterad på Västerbottensdagarna i Stockholm).

DÄRFÖR här en ny, smart?, idé, skapa en kritikhörna på Grand med olika kritiker från länet (även utflyttade som kan ha fått vidare perspektiv). Intresserade får anmäla sig genom annonsering på vk.se och sedan får läsarna rösta på vilka som ska representera Västerbotten. Även andra kan föreslå personer (en del kanske inte vill/vågar själv).

DOCK, är bra om dessa uttagna även har förslag på förbättringar, ändringar, etc så det blir mer konstruktivt. Bra är att få träffa någon på riksplanet som är berörd av ens kritik/idé, politiker som företagare.

Fritids syskon platser

Då vill jag möta utbildningsminister Gustav Fridolin, MP och visa på hur illa och orättvist det är när kommuner tar av äldresyskon plats/tider på dagis/fritids för att de fått lillasyskon. Som ung, och småbarnsförälder (?) förstår han nog att bästa för barnen är att föräldrarna får bestämma om tiderna oavsett familjesituation och var man bor. Han och S-MP-regeringen behöver bara reglera med tydligt tillägg i Skollagen så är valfriheten familjens.

Sedan passar jag nog också på att uppmärksamma vikten av säkra till- och frånfartsvägar för barn/ungdomsanläggningar genom krav på noggrann barnkonsekvensanalys, dvs trygga miljöer och som kan kopplas till statsbidrag som ges i aktivitetsstöd samt möjlighet att överklaga bygglov om osäkert och otryggt. Sådan klok politik är också viktigt för Västerbotten att locka folk och företag samt främja tillväxt med bra barnomsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.