Ära, bok och simkanal av 3 års blogg om Umeås Bästa… inte det sämsta

Idag 20 april 2015 är det 3-årsjubileum av mitt VK-bloggande med mottot ”Umeås Bästa… inte det sämsta”, mest om bottennappet Nannabad och att skapa simbättre för Umeå.

De närmare 900 bloggarna (5,5 per vecka) har gett ära (allmänhetens stöd, se nedan), visat en simbok (Umeås Bad Historia och Framtidens Simning) samt gett en innovativ simkanal, allt mer spridd i bad- och simkretsar i Sverige.Fförhoppningsvis i verklighet i ”simmom” tid, helst först i Umeå om ”profet i eget hemland” klaras liksom att Jantelagen bryts.

Nanna vykortÄRA (OVAN) AV ANONYM SUPPORTER OCH NEDAN AV BEKANT I ”MAKTCENTRUM”Nannabad brev

BAD- OCH SIMBOK (NOV 2011) NU ÄVEN UTE I SVERIGE I BAD- OCH SIMKRETSARUmeås Bad historia...

SIMKANAL, FRÅN MOTIONS-SIMCIRKEL TILL ”SIMMOVATION” OCH SIMMAGALLERIANanna simkanal verklighet

……………………………………………………………Simkanal i verklighet, i Finland

HÄR UR FÖRSTA BLOGGEN, 20/4 2012, läs hela på http://blogg.vk.se/umeas-basta/2012/04/20/umeas-basta-forkortat-ub-ar-mottot-for-min-blogg-eller-utvecklat-umeas-basta-inte-det-samsta/ och se hur historien går igen och spådomar slår in.

Umeås Bästa, förkortat UB, är mottot för min blogg, eller utvecklat, Umeås Bästa… inte det sämsta.

Av , 20 april 2012 kl 09:49,  2 kommentarer   4

Umeå Bästa handlar i denna min första blogg om Nannabad- och simplaner på grusplanen vid Mimerskolan. Den placeringen är den sämsta i Umeå, precis som det var för över sex år sedan. Umeås Bästa här är i idrottsområdet på campus, vid IKSU.

———

Våren 2006 fastslog Badutredningen efter att ha djupdykt i tre alternativa placeringar, Nolia/Dragonfältet, Kajen och Nanna: ”Om antaget lokalprogram ska följas i övrigt kan en 50-metersbasssäng inte (fet stil av utredningen, min anm.) inrymmas i de bad som är inritade på Nanna.” Och då gällde hela kvarteret, inklusive gymnastikhuset
———-
I ett framtidsperspektiv (badhus/simhall byggs för 50 år) blir Nannaplacering för bad än mer det sämsta för Umeå. Det finns inga utbyggnadsmöjligheter och har växande trafik/miljö-problem. Därmed minskar attraktionen och tillgängligheten med som följd färre besökare och än sämre ekonomi. Att citylägen inte är de bästa, insåg f ö badutredarna på sina badresor utan bäst är i det som motsvarar fritidens ”handelslägen”.
———
Mest ”framtidshållbart” är att bygga 50:an vid IKSU och ett simupplevelsebad så att detta kompletterar Ö-viks ”badparadis” och stimulerar till utbyte som ger ökad konkurrenskraft tillsammans. Botniabanan kan då få ett ”bad- och simtåg”.
I min bok från i höstas, Umeås Bad Historia och Framtidens Simning (som kommunstyrelsen i tisdags sa nej till mitt medborgarförslag om att köpa in den till fullmäktigeledamöterna), finns dessa framtidsmöjligheter beskrivna, också med en del ”simmovationer”.
——–

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.