Umeås Bästa Nannalternativ: ”något annat kul på tomten” – ”av intresse för umeborna”

 Umeås Bästa Nannalternativ: "något annat kul på tomten" –  "av intresse för umeborna".

Något annat kul på tomten, är det förra moderatledaren i Umeå, tillika M-kommunalrådet, Anders Sjölund yttrade om när förra äventyrsbadet, Aktivariet från 1996, fyra år senare "gick i graven" (tidningsrubriker då). Sjölund sa då när det stod klart att detta bad-vård-hotell-projekt inte skulle hålla pga ekonomin:

”Vi kör Aktivariet i botten, sedan gör vi något annat kul på tomten. Nu har vi möjlighet att krypa ur det här med hedern i behåll.” En uppriktighet i att det gick prestige således, prestige som den för dagens Nannabad, men tydligen ingen väg för ”utkrypande”, än.

Normal
0
0
1
110
629
5
1
772
11.518

0

21
0
0

När det till slut var ”kört” för äventyrsbadet på Nanna var kommunalrådet Marie-Louise Rönnmarks (S) kommentar: ”Vi kommer inte sälja tomten till vad som helst. Vi har tydligt sagt att det ska vara till något som är av intresse för umeborna och tillför staden något.”

Det blev ändå nya planer för äventyrsbad igen, vilket en stor majoritet av umeborna inte har intresse av, vågar jag påstå. Och tillför ringa värde på denna trånga och outvecklingsbara plats.

Därför kommer om en stund, kl 08.45, en Umeå Bästa-blogg om något annat kul och som är av intresse för umeborna och tillför staden något, särskilt miljömässigt och kommersiellt.

Men då måste namnen Ågren som M-kommunalråd nu vara lika prestigelös som Sjölund och säga något som då: "Nu har vi möjlighet att krypa ur det här med hedern i behåll."

Och även övriga i kommunledningen f ö, där ju Rönnmark har en extra anledning då hon var med om förra Aktivariet som "begravdes" och inte sedan vill sälja till vad som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.