Idéer och Innovationer – värdefullt för Sverige – sa hedersdoktorer vid UmU.

Högtidsföreläsningar i samband med Umeå universitets årshögtid på hösten med nya hedersdoktorer, professorer och pristagare, är högtidsstunder för ny kunskap. i lördags hörde jag två anföranden, av filosofie hedersdoktor vid teknisk naturvetenskapliga fakulteten, Björn O. Nilsson, Stockholm och dito vid humanistiska,  Bo Nilsson, Bjurholm.

BON med bred erfarenhet av forskning, innovation och näringsliv, föreläste om innovation ur olika perspektiv och betonade bl a på det värdefulla för samhällsutvecklingen. Nedan bilder speglar detta och utifrån en grundfråga om ”Hur kan forskning komma till nytta” under förkortningen IVA, Ingenjörsvetenskapakademien, där han varit VD 2008-2017.

IVA innovation B Nilsson

Uppe t h är många områden Sverige är starkt på och baseras på innovation. Detta visas i bilderna därunder. T v om metodiker för innovation till verklighet och vart man kan vända sig. Mittenbilden är BON t v och bland åhörarna fanns Karl-Uno Olofsson framgångsrik elitfriidrottare (medeldistans) i IFK Umeå och Sverige på 1960-talet liksom hedersdoktor Nilsson själv ett decennium senare, numera ordförande i Svenska Friidrottsförbundet.

(DUBBELKLICKA OCH LÄS MER OM INNOVATIONSASPEKTERNA OVAN)

Innovationsförespråkare är också idéförenings- och folkbildningsmänniskan Bo Nilsson från Vännäs, boende i Bjurholm och länge verksam som folkskollärare  samt fortbildare vid Umeå universitet. Har bl a initierat ”Skogen i skolan”, varit ordförande i Föreningen Norden och verksam i Berättarakademien för att bevara beättelser från förr för unga att ta del av. Och 80+åringaen Bo avslutade med att nämna om nya idéer han funderar på…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SÅ MER IDÉER&INNOVATION I UMEÅ MED FLER ”BO NILSSON”-FÖRELÄSNINGAR…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.