Umeås Bästa Bad i Badutredningen 2005 i egna val av kunskap och remisser, blev sämsta Bad i Badbolaget i diktat från politiken 2013!

Umeås Bästa Bad i Badutredningen 2005 i egna val av kunskap och remisser, blev sämsta Bad i Badbolaget i diktat från politiken 2013!

Idag är huvudansvariga tjänstemän för Nannabadplanerna, VD i Umeås badbolag, Bertil Hammarstedt, fd fritidschefen Hans-Erik Bergström och utredare Ann-Christine Lejon

I Badutredningen som sa NEJ till Nannabad med 50:a (ryms inte med beslutat lokalprogram) var bl a BH, HEB och  ACL, samma som ovan. Och de skulle samverka med berörda nämnder/förvaltning, se nedan.

DVS, samma tjänstemän som förr var EMOT Nannabad men nu jobbar FÖR.

Samma personer såg till att utomstående intressenter, t ex skolförvaltning som största enskilda hyresgäst fick yttra sig plus simintressenter och frivilliga, se längre ner.

MEN idag är det inga sådana synpunkter med i någon skriftlig redovisning, varken hos badbolaget, till Fritidnämnden eller till bygglovshandläggningen.

Demokrati igår och odemokrati idag och beslutat från i stort sett samma politiker i båda fallen.

Hur kunde det bli så illa med öppenhet, insyn och möjlighet till påverkan? Jo, diktat uppifrån, från sex gruppledare i S, V, M, FP, C  och KD, som inte lät andra få ge synpunkter innan beslut togs 2007 om Nannabad, och trots NEJ från Badutredningen.

I stadsdirektör Mikael Öhlunds (som ej var stadsdirektör 2007) svar till mig om varför han inte kan liksom parkansvariga Carl Arnö, bestämma om timeout för parkbyggande under 2014-året för att undvika trafikstörningar, och slippa trafikaos runt kv. Nanna, syns det bad-diktat som gäller och verkar vara gjutet i betong:

Frågan ligger på det politiska planet och jag har som tjänsteman inte någon möjlighet att påverka inriktningen på beslutet.

Min uppgift är att verkställa fattade beslut. 

Och senare kom nedan följdsvar efter besked från Arnö att Tekniska nämnden gav klart för planeringspaus. 

Men det är nog politiken som beslutat efter hans rekommendation skulle jag tro./MÖ

ÖPPENHET/FÖRSTÅELSE BÄTTRE I TEKNISKA NÄMNDEN

 

Och slutsats f n blir att öppenheten och förståelsen för Umeå Bästa är bättre i Tekniska nämnden gentemot ansvariga tjänstemän, än hos kommunledningen, där diktat går före demokrati och sunt förnuft, t o m (att inse trafikaos med byggande på kv Nanna)

 

Här nedan är alla som gav synpunkter till Badutredningen 2006 och 2006. Inalles 19 st! Att jämföra med knappt någon nu.


MEN efter helgen kommer här på bloggeen en nyhet om delaktighet, synpunkter och påverkan som kan bli av stor betydelse för Umeås bad- och simframtid. Samt problem för ett Nannabad. 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.