Oroande nyheter

Vaknade i morse till nyheten att var tredje förälder i Sverige är våldsam mot barn och att det är främst kvinnor som är hårdhänta. Oroande siffror presenteras i en studie gjord av Stiftelsen allmänna barnhuset som visar att det är betydligt fler jämfört med 2000 då studier visade att 12 % av föräldrarna använde sig av knuffar och att ruska om barnen. Stress uppges vara den största orsaken till varför det har blivit vanligare.

Stress är ett otyg, det tar fram dåliga sidor hos många speciellt när det får oss att känna oss otillräckliga. Varför blir det så? Varför stressa till dagis på morgonen, skrika, knuffa trötta barn framför oss bara för pressen att hinna till arbetet i tid? Att vara förälder är ingen enkel uppgift och vi får aldrig luras till att tro att det är det heller. Det är viktigt att vi satsar på stöd för föräldrar vilket regeringen också har gjort. Det är ett arbete som fortsätter samtidigt som vi ska göra det lättare för föräldrar att gå ner i arbetstid för de som skulle vilja det. Barndomen är en alltför kort tid, men det som händer då ger avtryck i framtiden.

Ekonomisk tillväxt för Sverige i all ära, men barns uppväxtvillkor berör alla!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.