Bifall till motionen!

Det är mycket glädjande att Umeå kommun nu erbjuder anställning för elever med godkända betyg från vård och omsorgscollege. Detta gäller för de som påbörjar utbildningen hösten 2013. Detta är något som Kristdemokraterna har motionerat och arbetat för, men som trots intensiv debatt inte fick bifall i kommunfullmäktige förra året.

Det är idag alltför få som väljer vård och omsorg på gymnasiet trots att personalbehoven kommer att vara mycket stora inom en snar framtid. I april förra året bloggade jag om motionen. Vad som har hänt sedan dess är bla att personal från Fridhemsgymnasiet (fd Östra gymnasiet) varit på studiebesök i Skövde kommun och lärt sig mer om hur de arbetar där och nu har tjänstemän arbetat fram att det är möjligt och att kommunen SKA erbjuda anställning efter det att elever avslutat utbildning med godkända betyg. 

Motionen i fullmäktige ansågs besvarad, men idag vet vi bättre. Bifall till andra att satsen!  Detta bådar gott, både för våra elever och för en tryggare vård och omsorg i Umeå kommun.

 

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. AnnKristin

    Att generellt erbjuda en fast anställning efter avslutad utbildning kan visa sig riskabelt. Givetvis ska den utbildade få provanställning och möjlighet att visa sina förmågor i yrket, men tyvärr är inte alla lämpliga för det viktiga arbete som ska utföras inom vård och omsorg.
    Chans till arbete men inte ett löfte innan personen är prövad.

  2. Veronica Kerr

    Svar till AnnKristin (2013-01-31 23:32)
    Jag håller med dig fullständigt, bara för att man är utbildad betyder det inte att man per automatik är lämplig att arbeta inom vården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.