Vad skulle retorikexperten säga om Holmlund?

Det är lika bra att erkänna med en gång, men jag såg inte hela partiledardebatten igår kväll. Jag hade tänkt det och jag visste att det började klockan åtta, men jag hann inte hem i tid eftersom resan från Lycksele igår tog längre än beräknat. Kristdemokraterna i Västerbotten hade en extra stämma där förberedelser för supervalåret 2014 stod i fokus. Vår fantastiska partisekreterare Acko Ankarberg från Jönköping var också på plats för att ge information och inspiration.

 

Jag hann dock se en del av debatten (och mer blir det senare i dag på svtplay), men det jag slogs av mest var det stundvis hårda tonläget och att det talades i mun på varandra. En del talar om att det var en aggressiv debatt, men det tänker jag låta vara osagt eftersom jag vet att politik kan vara passion med högt tonläge. Det som är intressant att läsa var vad retorikexperter tyckte om debatten, vem var egentligen bäst. En nationell partiledardebatt får mycket uppmärksamhet och det fick mig att tänka hur skulle egentligen en retorik expert bedöma debatten i vårt eget kommunfullmäktige? Är argumentationen sådan att den fastnar hos människor? På nationella TV debatter har jag aldrig sett någon av partiledarna anklaga de andra för att använda härskartekniker, men i Umeå är det tyvärr vanligt förekommande.

Det är budgettider på nationell nivå och inom kort tar vi i Umeå även vår budget för 2014, kraftigt försenad, men likväl på gång. Jag vet vilka frågor Kristdemokraterna fokuserar på och mina förberedelser för kommande budgetfullmäktige är redan igång. Trots att jag inte såg hela sändningen fann jag den ändå inspirerande och den 28 oktober är det äntligen dags för budgetdebatt i Umeå kommun!

 

Partisekreterare Acko Ankarberg i Lycksele och på Instagram.

 

Acko

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.