”Du är ett arbetsmiljöproblem”

”Du är ett arbetsmiljöproblem”, tänk dig att få höra de orden. Det du gör och det du säger, det gör att vi andra inte klarar av vårt arbete och du försämrar vår miljö. Visst är det ord som sårar, men hur får man någon att förstå att deras beteende inte är acceptabelt och att det måste till en förändring utan att såra?

Vänsterpartiet är under attack enligt gruppledare Ulrika Edman, starka ord men kanske enligt devisen att slå tillbaka är bästa försvar? Det är tydligt att ödmjukheten saknas hos Vänsterpartiets ledamöter när de själva väljer när de är politiker med förtroendeuppdrag och när de är privatpersoner med stort civilkurage. Det funkar inte så. Förtroendeuppdraget som politiker och ledamot i kommunstyrelsen tar inte ledigt under sommaren eller under helgerna.

Det är klart att polisanmälningen mot Daniel Kallos har väckt uppmärksamhet och jag själv flämtade till när jag läste brevet från stadsdirektören. Det är mycket allvarligt och även om de flesta av oss har principen att inte lägga sig i hur politiska partier arbetar internt hoppas jag att detta blir en riktig väckarklocka för Vänsterpartiet, dess väljare och i synnerhet deras förtroendevalda. Detta är trots allt inte första gången arbetsmiljöproblem och Vänsterpartiet nämns i samma mening. Förra mandatperioden var det mer regel än undantag.

Vi kristdemokrater har i vårt principprogram ofullkomlighetsprincipen, vilket betyder att INGEN människa är fullkomlig. Människor har brister vilket kan leda till misstag och onda handlingar. Men vi tror också att alla människor förtjänar en andra chans när de har gjort fel, men också att man måste ta ansvar för sina handlingar. Här återstår att se vad som händer näst, men det förstås Vänsterpartiet har inte den principen i sitt partiprogram.

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Bergis

    Mest akut nu är att förhindra att romerna tömmer sina latriner i vattentäkten piparböle. Det kan stå kommunen dyrt om vattentäkten förorenas. Har ni någon plan?

  2. Agera NU

    Var eniga, slå er samman ni andra partier för nu är vi många som är förbannat less på detta. Lagar och regler finns…men romerna har bara rättigheter!!! 🙁 Stan kokar och med det hatet från många. SD med Jimmie Åkesson i spetsen ler och gnuggar händerna…vill vi verkligen få in ett sånt parti??? Inte jag iallafall så…jag är rädd 🙁

  3. Eric Johansson

    Hej Veronica, först och främst så måste de berörda börja undra: ”varför agerar min kollega så konstigt?”, är det miljön, kanske hänt nåt akut mentalt/överansträngning av hjärnan, eller t ex att personen blivit nerdrogad av någon annan och inte kan bete sig som vanligt. Vad är orsaken till det oönskade beteendet, det är frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.